Tillbaka

Sjuksköterska BUP

Referensnummer AS588/2019
Sista ansökan 2019-06-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Affektiva enheten för barn och ungdomspsykiatri, verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år. Verksamhetsområdet omfattar både öppen- och slutenvård. På Affektiva enheten träffar man patienter med depression, ångeststörningar som social fobi, OCD och PTSD, självskadebeteende, bipolaritet och psykos. Många patienter har en stor samsjuklighet. På enheten arbetar läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare och kuratorer.

Ditt uppdrag


Vi söker en sjuksköterska till vårt specialistteam som träffar patienter med psykos, bipolärt syndrom och OCD. Tjänsten innebär att du tillsammans med övriga i teamet arbetar med barn, ungdomar och deras familjer. Du träffar barn/ungdomar individuellt men mycket av arbetet handlar också om att stötta familj och nätverk. Ofta innebär det långa behandlingskontakter för gruppen patienter med bipolaritet och psykos. I arbetet ingår även samarbete med BUP:s övriga verksamheter men också med skola, socialtjänst och övriga vårdgrannar. Ett nära samarbete finns med teamets läkare då det gäller medicinuppföljning och regelbunden rondtid är avsatt för medicineringsfrågor. Att ge psykoedukativa insatser är en viktig del av arbetet. Arbetet som sjuksköterska är varierande och som sjuksköterska arbetar du också med telefonrådgivning. Vi arbetar hela tiden med att utveckla vården varför detta är en naturlig del av tjänsten.

Att vara sjuksköterska på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer


Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom psykiatri eller grundläggande psykoterapiutbildning. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Meriterande är om du arbetat med barn och ungdomar tidigare.
 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, tillträde efter överenskommelse. Vi finns på Märstagatan 7 och arbetstiden är förlagd dagtid mån-fre. Inför tillsättning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas likaså behöver du fylla i en Hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Enhetschef Sanna de Connick 018-617 16 06
Facklig representant Vårdförbundet 018-611 23 25

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.