Tillbaka

Specialistsjuksköterska till Psykosmottagning B

Referensnummer AS587/2019
Sista ansökan 2019-06-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för psykosvård och rättspsykiatrisk vård ansvarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård i öppna och slutna former, till personer över 18 år. Detta sker i dialog med patienter, närstående och i samverkan med andra intressenter såsom vårdgrannar, kunder, intresseorganisationer, partners och konkurrenter. Verksamhetsområde psykosvård och rättspsykiatrisk vård ansvarar också för patienter överlämnade till rättspsykiatrisk vård.

Psykosmottagning B bedriver verksamhet för personer över 18 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering för patienter med schizofreni eller schizofreniliknande tillstånd.

Alla patienter tilldelas en ansvarig läkare och en samordnare. Som samordnare ansvarar man för att patienten får de insatser som hen behöver. Basen ligger i öppenvård och mottagningarna har ett nära samarbete med heldygnsvården och mellanvårdsteamet.

Mottagningarnas arbetssätt utgår från Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för vård och stöd vid schizofreni och schizofreniliknande tillstånd, med målsättningen att patienten med stöd och hjälp ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Patienter vid mottagningen erbjuds bland annat IMR (Illness, management and recovery), insatser enligt Vårdprogrammet för psykiatrisk rehabilitering, social färdighetsträning, VOSS (Vård- och stödsamordning) och hälsofrämjande åtgärder.

Arbetet är teambaserat. Varje team består av psykologer, specialistläkare, specialistsjuksköterskor inom psykiatrisk vård, sjuksköterskor, skötare, dietist, arbetsterapeut och kuratorer. Vi samarbetar med andra vårdgivare inom kommun och landsting och vi erbjuder även stöd till närstående.

Ditt uppdrag


Som Specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård:
- ansvarar du för att definiera och utveckla personcentrerad vård
- har du en central roll i samverkan kring komplexa vårdbehov
- ansvarar du för att implementera ny kunskap inom psykiatrisk omvårdnad
- ansvarar du för att bedriva och genomföra omvårdnadsuppdrag utifrån verksamhetens behov
- är du samordnare för ett antal patienter
- medverkar du i, och har möjlighet att utveckla, gruppverksamheter för mottagningens patienter
- arbetar du med psykoedukation, läkemedelsuppföljning och rådgivning
- administrerar du läkemedel och provtagning

Dina kvalifikationer


Specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård. Erfarenhet av psykiatri är meriterande.

Din kompetens


Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du alltid värnar om den psykiatriska omvårdnaden. Som specialistsjuksköterska förväntar vi oss att den avancerande psykiatriska omvårdnaden alltid är i fokus, både i kontakt med patienten och anhöriga.

Vi erbjuder


Vi söker en specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård och kan erbjuda en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag från Misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Daniel Tollin, 018-611 21 71 Daniel.tollin@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.