Tillbaka

Sjuksköterska med delad tjänst mellan Medicinmottagningen och AVA

Referensnummer AS586/2019
Sista ansökan 2019-07-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Är du intresserad av akutsjukvård och planerad vård? Vill du arbeta på en givande och omväxlande arbetsplats? Nu söker vi två sjuksköterskor till medicinmottagningen och AVA som vill kombinera att arbeta med både öppen- och slutenvård. Medicinmottagningen vid Akademiska sjukhuset är en liten verksamhet, här arbetar sjuksköterskor, läkare och avdelningssekreterare tillsammans i ett team.  

Mottagningen har öppet dagtid måndag-fredag och bedriver både akut- och planerad verksamhet. Mottagningen är specialiserad på hypertoni, koagulationsutredningar och proppbildning i de djupa venerna och lungemboli. Utöver detta ansvarar mottagningen även för det standardiserade vårdförloppet, allvarliga ospecifika symtom som kan bero på cancer (SVF). Vi arbetar också med att förbättra patientens väg inom sjukvården genom att avlasta akutmottagningen och vårdavdelningarna. 

På AVA vårdas patienter för akuta medicinska sjukdomar under övervakning i cirka tre dygn. Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på Akutmottagningen alternativt efter vård på intensiv- alternativt intermediärvårdsavdelning. Arbetsgruppen är positiv, kompetent och driven. Arbetsplatsen präglas av ett öppet och professionellt klimat. På AVA står patienten i fokus och är delaktig i sin vård. Vi arbetar med personcentrerad vård där patienten är en del i teamet. 

Med kvalitet i fokus strävar vi tillsammans efter att ge varje patient ett professionellt bemötande och omhändertagande. 

Ditt uppdrag


På medicinmottagningen arbetar du både självständigt och med de övriga i teamet. Dina arbetsuppgifter är varierande och består bland annat av mottagningsarbete, telefonrådgivning, patientbesök och provtagning.  

På AVA behandlas bland annat patienter med bröstsmärta, hjärtarytmier, hjärtsvikt, infektioner, diabetes, intoxikation, lungembolier och ventromboser. Här kan patienter med behov av telemetri vårdas. Det är ett omväxlande arbete där du hela tiden möter nya patienter med olika typer av åkommor. Patienternas övervakningsbehov är varierande och så även arbetstempot. 

Verksamheterna är under ständig utvecklig och samtliga medarbetare är delaktiga i förändringar och förbättringsarbeten. 

Dina kvalifikationer


- Du är legitimerad sjuksköterska med minst 1 års erfarenhet 
- Du är målmedveten, flexibel och gillar utmaningar 
- Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta självständigt och i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen 
- Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete 
- Om du har arbetat på mottagning eller inom öppenvården tidigare är det meriterande
- Kompetens och erfarenhet av hjärt- och kärlsjukdomar, blödningssjukdomar och koagulation är meriterande
- Du är positiv och vill skratta på din arbetsplats 

Vi lägger stor vikt vid hur du är som person. Vi värdesätter högt att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Att du har ett professionellt arbetssätt och gott bemötande är självklart. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med tjänstgöring på 50% på mottagningen och 50 % på vår internmedicinska avdelning AVA 35 D. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef för medicinmottagningen Annica Abrahamsson 018-611 04 04 
Tillförordnad avdelningschef för AVA Maria Sjöström 018-617 10 87 
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven i din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte, utan skicka Din ansökan redan i dag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.