Tillbaka

Betald specialistutbildning till Barnsjuksköterska inom neonatal omvårdnad

Referensnummer AS96/2019
Sista ansökan 2019-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Intensivvårdsavdelningen för nyfödda (95F). Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Intensivvårdsavdelningen för nyfödda är ett center för högspecialiserad intensivvård (inklusive nyföddhetskirurgi) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Avdelningen ansvarar även för sjukvården av de Uppsalabarn som har ett ökat behov av stöd, omvårdnad och sjukvård i samband med födseln. Intensivvårdsavdelningen för nyfödda har 8–12 vårdplatser för Intensivvård, 6-10 vårdplatser för Intermediärvård.

På avdelningen arbetar intensivvårdssjuksköterskor, barnsjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Vi arbetar med familjecentrerad vård med barnet och dess familj i fokus.

Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. Neo-teamet för luftburen intensivvård som består av läkare och sjuksköterskor transporterar cirka 300 barn varje år med helikopter, flygplan och ambulans.

Vi söker nu flera sjuksköterskor som vill läsa omvårdnad inom barnsjukvård med inriktning mot neonatologi.

Utbildningstjänst barnsjuksköterska med inriktning mot neonatal omvårdnad


Du får studera till barnsjuksköterska med inriktning mot neonatal omvårdnad och har en tillsvidareanställning på 100% med full lön även under studietiden. Specialistutbildningen ges av Karolinska institutet på modifierad halvfart och börjar i oktober 2019. Studierna varvas med kliniskt arbete; du kommer att studera/ha yrkesförlagd utbildning under 10 veckor följt av 10 veckors arbete på 95F. Utbildningen tar 1,5 år och du blir färdig specialistsjuksköterska/barnsjuksköterska med inriktning mot neonatal omvårdnad mars 2021. Vi hjälper dig med din ansökan och alla praktiska detaljer.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller blir det i juni 2019, med intresse och en nyfikenhet på barnsjukvård och neonatalvård. Vi önskar att du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska, på rotationsschema. Under studietiden arbetar du 50%. Tillträde efter överenskommelse. Den som får studielön förbinder sig att arbeta på Akademiska sjukhuset i två år efter avslutad utbildning.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Jenny Lötberg 018-6119818
Avdelningschef Anna Restrup 018-6174130
Vårdförbundets representanter Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 59 50

Eller gå in på: http://www.akademiska.se/sv/Verksamheter/Akademiska-barnsjukhuset1/Arbets-hoss-oss/Neonatologi/

Vill du jobba med oss?


Vi intervjuar fortlöpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Ansök till tjänsten via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare