Tillbaka

Onkolog med intresse för strålbehandling

Referensnummer AS567/2019
Sista ansökan 2019-07-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar, strålbehandlingsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta och ligger under verksamheten Blod- och tumörsjukdomar (BOT). Vårt arbete präglas av vår omtanke om såväl patienten som varandra. Här jobbar vi långsiktigt och strategiskt med både kompetens- och teknikutveckling.

Vår verksamhet


Inom Blod- och tumörsjukdomar (BOT) finns sex sektioner (onkologi, hematologi, onkologisk endokrinologi, palliativt centrum, strålbehandling och kliniska forsknings- och utvecklingsenheten, KFUE). Vi är totalt ca 400 medarbetare och har ett nära samarbete med Uppsala Universitet; institutionerna för Immunologi, Genetik och Patologi och för Medicinska Vetenskaper, vilket ger goda möjligheter för forskning och utveckling.

Under hösten 2019 flyttar BOT till den nya vårdbyggnaden, ingång 100/101 vid Dag Hammarskjölds väg. Flytten innebär att verksamheten förläggs till moderna lokaler, nya informations- och kommunikationstekniska system samt åtskilda professionella och publika flöden. Vid flytten samlokaliseras strålbehandlingsavdelningen med Bild- och funktionsmedicinskt centrum med genomgående ny maskinpark, vilket ger nya och utökade samverkansmöjligheter till nytta för kompetensutveckling hos personalen samt omhändertagandet av våra patienter.

Vi erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö


Strålbehandlingsavdelningen är förnärvarande utrustade med fyra linjäracceleratorer, en datortomograf och en brachyterapi-avdelning. Vi ansvarar för behandling av ca 1500 nya patienter årligen och sektionen har lång erfarenhet av protonbehandling och står för den största andel av patienter som behandlas på Skandionkliniken. Efter flytten till ingång 100/101 kommer vi att ha tillgång till fyra nya linjäracceleratorer från ELEKTA samt utökad verksamhet med MR-Linac och 3T-MR kamera. Bild- och funktionsmedicinskt centrum är delvis lokaliserat på samma plan med tillgång till ytterligare två 3T-MR samt två PET-CT kameror. Förnärvarande pågår en spännande utveckling av avdelningen med bla digitalisering av arbetsflöden, driftsättning av MR-Linac, MR-integrerad strålbehandling parallellt med implementering av flertal studieprotokoller mm.

Dina uppdrag


Som specialistläkare arbetar du i strålbehandlingsteamet med fem specialister och 1-3 ST-läkare. Arbetet innebär ett nära samarbete med bl.a. olika tumörgrupper på BOT samt övriga medicinska discipliner på Akademiska; Radiofysik, Bild- och funktionsmedicinskt centrum samt Skandionkliniken. Ditt intresse för forskning och utveckling inom strålbehandling, särskilt inom områdena MR/MR-Linac meriteras högt då avdelningen är under en snabb modernisering och det finns flera spännande områden att fördjupa sig i. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom onkologi med erfarenhet/intresse för strålbehandling.

För biträdande- respektive överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för sådan tjänst.

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har idéer för framtiden. För att lyckas bör du ha lätt för att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang för både kollegor och patienter. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef, Peter Asplund +46 18 611 52 28
Sektionschef Strålbehandling Zahra Taheri Kadkhoda +46 18 617 41 71

Facklig kontakt UAL Gustav Ullenhag nås på telefon +46 18 611 28 51

Läs gärna mer om vår verksamhet på http://www.akademiska.se/bot.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Då en sakkunnigprövning kommer göras vill vi be dig att bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven för tjänsten.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.