Tillbaka

Överläkare/specialist till Öron-, näs- och halssjukdomar

Referensnummer AS560/2019
Sista ansökan 2019-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Öron-, näs- och halssjukdomar (ÖHN)

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Öron-, näs- och halssjukdomar (ÖHN) vid Akademiska sjukhuset diagnosticerar och behandlar barn och vuxna med sjukdomar som berör öron, näsa och bihålor, munhåla och svalg, luftvägen, matstrupen samt hörsel och balans. Vi är en Region- och universitetsklinik som erbjuder både basal och högspecialiserad vård, vi bedriver både planerad och akut verksamhet med pre- och postoperativ vård. På sjukhuset har vi ett brett samarbete med andra discipliner och ingår i flera multidisciplinära patientprocesser. Exempel på detta multidisciplinära samarbete är behandling av acusticustumörer, hjärnstamsimplantat samt tumörer inom hela ÖHN-området. Inom kliniken bedrivs avancerad forskning inom flera områden i samarbete med andra grupper vid Uppsala universitet.

Dina kvalifikationer


Vi söker nu en överläkare alternativt specialistläkare med specialistkompetens inom öron-, näs- och halssjukdomar med inriktning rhinologi. Du som söker har erfarenhet av, eller stort intresse för, rhinologi. Vi förväntar oss att du har vetenskaplig meritering och intresse för utbildning, forskning samt för medicinskt utvecklingsarbete. För överläkartjänsten krävs att du uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkare.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder också förmåner som gör skillnad, läs om dem här. Tjänsten kommer att sakkunnigprövas innan tillsättning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Manochehr Amani 018-611 91 95
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 08 – 611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill att du bifogar samtliga handlingar som styrker din kompetens.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.