Tillbaka

Bitr. Avdelningschef med fokus på vårdutveckling

Referensnummer AS547/2019
Sista ansökan 2019-06-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Intensivvårdsavdelning för nyfödda 95F. Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska sjukhusets intensivvårdsavdelning för nyfödda fungerar som center för högspecialiserad intensivvård (inklusive nyföddhetskirurgi) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten även en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. Vår avdelning har en engagerad personalgrupp som utvecklar vår barn- och familjecentrerade vård med barnet och dess familj i fokus. Vi är en växande verksamhet.

Ditt uppdrag


Identifiera områden och inventera behov där förbättringsarbeten eller projekt kan bidra till att utveckla och kvalitetssäkra vård och omvårdnad inom verksamheten men även inom vårdkedjor för barn och dess familj i samverkan med andra vårdinstanser. På uppdrag starta och leda projekt eller processutveckling internt inom verksamheten och i samarbete med andra verksamheter. Ge stöd och utbildning i förbättringskunskap och processorienterade arbetssätt för utvecklingsarbeten som pågår inom verksamheten.

Som bitr. avdelningschef har du personalansvar för ca 10 medarbetare vilket bland annat innebär att du ansvarar för deras medarbetarsamtal och rehabiliteringsärenden. Tillsammans med avdelningschef, ansvarar du för lönesättning av medarbetare och arbetar med arbetsmiljöfrågor. Du varvar ditt chefskap med annat uppdrag eller kliniskt arbete enlig överenskommelse med avdelningschef.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med adekvat specialistutbildning samt med erfarenhet av neonatalvård. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du är bra på att samarbeta, kommunikativ och har ett stort intresse av ledar- och medarbetarskapsfrågor är egenskaper vi värdesätter högt. Meriterande är att du har en ledarskapsutbildning, är disputerad och tidigare har haft liknande uppdrag.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett 3-årsförordnande som bitr. avdelningschef med en grundanställning inom din profession. Tjänsten är tillsvidare på heltid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Anna Restrup 018-617 4130, anna.inglund.restrup@akademiska.se
Vårdförbundets representanter Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 5950

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan, läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se. Vi intervjuar och tillsätter tjänsten fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.