Tillbaka

Kurator till psykiatrimottagningen för unga vuxna

Referensnummer AS529/2019
Sista ansökan 2019-06-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriska mottagningen för Unga Vuxna är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer 18-25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionshinder. På mottagningen arbetar vi i tvärprofessionella team. Dina kollegor blir kuratorer, läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare och sekreterare. 

Ditt uppdrag


Att vara kurator på Unga Vuxna innebär ett spännande arbete där du får möta patienter i många olika situationer. Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten där kuratorer utbyter kunskap och erfarenheter liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten. Handledning är ett av våra instrument för kvalitetssäkring.   

Som kurator gör du psykosociala bedömningar och bedriver psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med det övriga teamet. Du har både individuella kontakter med framförallt patienter, men även närstående, och du samverkar med bl.a. andra inom sjukvården samt myndigheter. 

Dina kvalifikationer


Du som söker har socionomexamen, med relevant erfarenhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från specialistpsykiatrin samt Steg 1 utbildning.

Din kompetens


Som person är du ansvarstagande, kreativ och intresserad av utveckling. Du har god samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn, både i relation till patienter och till verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Som person är du trygg, stabil och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion. Du är positiv och engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas i rätt riktning. Viktigt för oss är att du har ett bra bemötande gentemot patienter och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi finns på Sportfältsvägen 3 i Uppsala och arbetet är förlagt till vardagar dagtid. Vi flyttar tillbaka till våra permanenta lokaler år 2021 på Kungsgatan. Gratis parkering finns och vi uppmuntrar till att ta del av Akademiska Sjukhusets kostnadsfria Friskhus med diverse aktiviteter och gym. 

Du kommer att få en bra start på din anställning då vi erbjuder en individanpassad introduktionsplan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef Frida Rhoode tel, 018-611 52 16 [url=mailto:frida.rhoode@akademiska.se]frida.rhoode@akademiska.se  [/url]
Kurator Marianne Olsson tel, 018–6171726 marianne.olsson@akademiska.se
Facklig representant Akademikerförbundet SSR nås via växeln 018- 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. ?Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi önskar dig välkommen till ett omväxlande, stimulerande och ansvarsfullt arbete i en erfaren och kompetent arbetsgrupp. Inför anställningen kommer utdrag att göras från Misstanke- och belastningsregister.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.