Tillbaka

Specialistpsykolog

Referensnummer AS527/2019
Sista ansökan 2019-06-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Psykiatriska mottagningen för Unga Vuxna, verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriska mottagningen för Unga Vuxna är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer 18-25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionshinder. På mottagningen arbetar vi i tvärprofessionella team. Dina kollegor blir kuratorer, läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare och sekreterare.  

Ditt uppdrag


Som specialistpsykolog kommer du göra bedömningar och bedriva psykologisk behandling, såväl enskilt som i grupp, även via internet. Även neuropsykiatriska utredningar kan förekomma. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du ha utbildningsuppdrag liksom uppdrag som handledare till andra psykologer. Du har även en aktiv roll i mottagningens utvecklingsarbete där du är specialist på evidensbaserade metoder inom bedömning, utredning och behandling. Det kan handla om att;   
  • utveckla vårt neuropsykiatriska utredningsteam 
  • utveckla vår internetpsykiatri 
  • utveckla vår behandling vid PTSD 
  • utveckla intensivbehandling för svår OCD 


Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog, med specialistexamen i klinisk psykologi med inriktning mot behandling och/eller utredning. Du får gärna vara leg psykoterapeut med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT). Du har mångårig erfarenhet av att arbeta inom specialistpsykiatri med inriktning mot våra patientgrupper. Det är meriterande om du har utbildning i och erfarenhet av neuropsykologisk utredning eller erfarenhet av handledning. 

Din kompetens


Du tycker om att arbeta i team, är positiv och engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas i rätt riktning. Viktigt för oss är att du har ett bra bemötande gentemot patienter och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi finns på Sportfältsvägen 3 i Uppsala. År 2021 flyttar vi tillbaka till permanenta lokaler på Kungsgatan. Arbetet är förlagt till vardagar dagtid. Gratis parkering finns och vi uppmuntrar till att ta del av Akademiska Sjukhusets kostnadsfria Friskhus med diverse aktiviteter och gym. Du kommer att få en bra start på din anställning då vi erbjuder en individanpassad introduktionsplan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef: Frida Rhoode 018-6115216 frida.rhoode@akademiska.se 
Psykolog Charlotte Lundén 018-6113681 charlotte.lunden@akademiska.se 
Facklig representant Psykologförbundet: nås via vxl, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Inför anställningen kommer utdrag att göras från Misstanke- och belastningsregister. Rekrytering kan komma att ske under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.