Tillbaka

Vill du bli specialistsjuksköterska i psykiatri?

Referensnummer AS526/2019
Sista ansökan 2019-08-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 2B och 3B tillhör sektionen för affektiva sjukdomar. Vår heldygnsvård vårdar patienter med affektiva sjukdomar över 18 år. Vi har patienter med bipolär sjukdom, depression, emotionellt instabilt personlighetssyndrom och anorexi. Pararellt med psykiatrisk omvårdnad bedriver vi även somatisk omvårdnad. På psykiatriavdelningarna arbetar vi i team med läkare, sjuksköterskor, skötare och kurator. Direktinläggning sker via psykiatriska akutmottagningen och planerad inläggning sker via vår öppenvård.

Ditt uppdrag


Sektionen för affektiva sjukdomar erbjuder studielön för sjuksköterska som antas till specialistutbildning med inriktning psykiatrisk vård. I samband med rekryteringen blir du tillsvidareanställd inom sektionens heldygnsvård. Utbildningen startar höstterminen 2019 vid Uppsala Universitet, och det är möjligt att gå utbildningen på hel- eller halvfart. Vi erbjuder studielön i 2 år på halvfart. Som nyutbildad specialistsjuksköterska förbinder du dig att arbeta kvar inom sektionen under 1 år på heltid. Efter genomförd specialistsjuksköterskeutbildning kommer du tilldelas uppdrag med fokus på psykiatrisk vård.

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med minst ett års klinisk erfarenhet, samt vara antagen till en Psykiatrisk vård-specialistsjuksköterskeprogrammet på halvfart. Vi erbjuder spännande och lärorika arbetsuppgifter i en dynamisk verksamhet kombinerat med din utbildning till specialistsjuksköterska. Arbetet förutsätter att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Anställningen innebär dag- och kvällstjänstgöring. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du blir antagen och beviljas studielön förbinder du dig att arbeta inom sektionens heldygnsvård för affektiva sjukdomar i två år efter avslutad utbildning. En förutsättning för att få studielön är att du själv söker och kommer in på utbildningen vid Uppsala Universitet. Sektionen har en garanterad studieplats på för detta uppdrag. Möjlighet finns att göra en sen anmälan.

Välkommen med din ansökan, CV och referenser via länken nedan senast 2019-08-19.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 2B Helena Jansson 018-611 89 82
Avdelningschef 3B Patrik Molarin 018-611 24 18
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.