Tillbaka

UX-designer till Kvalitetsregistersektionen

Referensnummer AS521/2019
Sista ansökan 2019-05-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats UCR

Arbetsplatsbeskrivning

Vår verksamhet


Uppsala Clinical Research Center (UCR) är ett akademiskt kliniskt forskningscentrum med missionen att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen. UCR är en huvudsakligen intäktsfinansierad centrumbildning inom Uppsala Universitet och Landstinget Uppsala län/Akademiska sjukhuset. Vi förbättrar och underlättar klinisk forskning och kvalitetsuppföljning genom att förena akademisk, klinisk och teknisk expertis i en komplett forskningsinfrastruktur. Inom UCR finns idag drygt 145 medarbetare.

Kvalitetsregistersektionen inom UCR


Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar register för insamling och uppföljning av strukturerad vårddata från ett antal medicinska discipliner.  Dessa register ligger sedan till grund för kvalitetsuppföljning, forskning och utveckling inom offentlig och privat vård, och tillgängliggörs för verksamhet och forskare via interaktiva webbgränssnitt.

Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 40-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Roller hos anställda består av bland annat projektledare, systemutvecklare, rapportutvecklare, användbarhetsexperter, verksamhetsutvecklare samt kvalitetsansvarig.

Ditt uppdrag


Du arbetar längs hela UX-processen på UCR för att skapa en sammanhängande användarupplevelse i innovativa, flexibla och långsiktigt förvaltningsbara IT-lösningar för kvalitetsregister. Du använder UX-metoder för att lära känna våra användare och deras behov, samt sprider kunskap om dessa metoder och insikter till dina kollegor. Du ansvarar för designprocessen, hjälper till att skapa och kommunicera UCR:s designfilosofi och -strategi samt linjerar dessa med UCR:s övriga mål, visioner och strategier. Du producerar koncept och designartefakter, presenterar design internt och externt, och coachar och stöttar dina kollegor i UX-arbetet.

Vi erbjuder en teambaserad, agil arbetsmiljö med möjlighet att arbeta längs hela livscykeln för våra produkter och i projekt. Du får vara delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker. Din anställning är hos Region Uppsala och omfattas av de anställningsförmåner som gäller här.

Du är en senior UX-designer med gedigen kunskap kring alla delar i utvecklingsprocessen med research, design och utvärdering.

Din kompetens/kvalifikationer


  • 10 års erfarenhet av UX-rollen med gedigen kunskap kring alla delar i utvecklingsprocessen  
  • Dokumenterad relevant utbildning för området
  • Erfarenhet av att jobba som designer i agila utvecklingsteam och goda kunskaper i Scrum
  • Behärskar att prototypa och kommunicera koncept från LoFi till interaktiva prototyper

 Vi ser det som meriterande
  • Om Du tidigare har tagit fram designlösningar för att kommunicera och visualisera statistik
  • Har grundläggande utbildning och färdigheter gällande visuell design
  • Har erfarenhet av produktägar-rollen
  • Erfarenhet av teamledning och/eller scrum-master rollen
  • Erfarenhet av hälso-och sjukvårdssektorn i allmänhet och kvalitetsregister i synnerhet

Vi söker en kollega som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter. Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig.

Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Heltid
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef: sara.hansson@ucr.uu.se tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): katarina.boustedt@ucr.uu.se te.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant (SACO): Gert-Ove Stångberg gert-ove.stangberg@akademiska.se
Övriga fackliga representanter nås via växeln 018 611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.