Tillbaka

Sjuksköterska till Mag-tarm och njuravdelning

Referensnummer AS392/2019
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Ta chansen att få utvecklas som sjuksköterska på en spännande avdelning med fantastiska kollegor!

Hösten 2019 flyttar vår avdelning till nya 100-huset! Avdelningen får då endast enkelsalar och kommer bl a införa ”Patientnära arbete i slutenvården” vilket innebär förändrade arbetssätt där patienten ses som en del av teamet. Vill du vara med?

Vår verksamhet


Mag- tarm och njuravdelning 30B2 tillhör verksamhetsområdet Specialmedicin, hud och reumatologi. Hos oss bedriver vi en högspecialiserad verksamhet som är inriktad på utredning och behandling av patienter med mag-tarmsjukdomar, leversjukdomar och njursjukdomar. Avdelningen har fn 18 vårdplatser vardagar och 14 vårdplatser helger, när vi flyttat till 100-huset ska vi har 17 vårdplatser vardagar och 12 under helger. Vi jobbar i vårdlag om 5-7 patienter som bemannas med en sjuksköterska och en undersköterska, utöver vårdlagen så har vi resurssjuksköterska samt vardagar även en inskrivningssjuksköterska. Våra patienter kommer både akut och planerat så arbetsbelastningen kan variera snabbt.

Är vi rätt för dig?


Vill du vara med och utveckla vår nya avdelning i 100-huset? Är du redo för en avdelning med spännande specialiteter? Hos oss får du ständig kompetensutveckling och utbildning på arbetstid, en god sammanhållning och en arbetsmiljö med högt i tak. Vill du ha roligt på jobbet och söker utmaningar? Då är vi rätt för dig!

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är leg. sjuksköterska (alt. examinerad sjuksköterska som ansökt om legitimation).

Din kompetens


Sätter du patienten i fokus, har en god prioriteringsförmåga, är flexibel och kan variera i arbetstempo? År du en positiv kollega och bidrar till en bra arbetsmiljö? Då är du rätt för oss!

Introduktion och kompetensutveckling


Oavsett om du är nyutexaminerad eller har erfarenhet som sjuksköterska är det viktigt att du får en bra introduktion samt möjlighet till kompetensutveckling.

Vi erbjuder:
• Individuellt anpassad introduktion samt regelbundna uppföljningar med vår utbildningssjuksköterska.
• Är du nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i sjukhusets kliniska utvecklingsår
• Som nyutexaminerad sjuksköterska har du en utsedd mentor varje arbetspass under den första tiden
• Regelbundna föreläsningar och planerade utbildningsturer
• Hospitering på andra enheter inom vårt verksamhetsområde
• Möjlighet att åka på regionmöten, kongresser
• Externa utbildningar inom våra specialiteter

Vi erbjuder


Vi erbjuder sommarvikariat 75%-100%, 1 juni -15 sept med möjlighet till förlängning. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, natt och helg, för nattjänstgöring krävs dock att du arbetat minst ett år som sjuksköterska. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Blom 018-611 27 05
Gruppchef Åsa Lidman 018-611 39 07
Facklig företrädare Vårdförbundet Lisa Thunström 018-611 27 01

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.