Tillbaka

Sjuksköterska till Blodavdelning 50C

Referensnummer AS518/2019
Sista ansökan 2019-06-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Blod och Tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


På sektionen för Hematologi bedrivs öppen- och slutenvård för patienter med sjukdomar som engagerar blodet och benmärgen. Exempel på hematologiska sjukdomar är akut och kronisk leukemi, myelom, lymfom, polycytemia vera och myelodysplastiskt syndrom. Vi är drygt 80 anställda läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, farmaceuter, fysioterapeut, dietist och kurator.

En av våra specialiteter är stamcellstransplantationer och vi är ackrediterade för allogena transplantationer vilket innebär att vi har fått en europeisk kvalitetsstämpel som vi är mycket stolta över. Ackrediteringen har inneburit att vi har PM och checklistor på allt som görs på avdelningen vilket underlättar mycket i det dagliga arbetet och särskilt när man kommer som ny. Vi har en hög kompetens med många erfarna medarbetare som är stommen och tryggheten i vår verksamhet. Här bedrivs en fantastisk vård och den senaste patientenkäten visade toppresultat i patientnöjdhet! Vi arbetar aktivt tillsammans med kollegor från hela Sverige och följer nationella behandlingsrekommendationer. Våra behandlingsmetoder och behandlingsresultat utvärderas, kvalitetkontrolleras och genomgår förändringar, baserat på forskning och beprövad vetenskap.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på avdelningen arbetar du i team med läkare och undersköterska. Vården är till stor del planerad men med inslag av akuta vårdåtgärder. Inom omvårdnaden är nutrition, smärtlindring och bemötandet centrala delar. Hantering av centrala infarter och intravenösa läkemedel är också en stor del av sjuksköterskearbetet på hematologen.

Din kompetens


Som sjuksköterska sätter du patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en legitimerad sjuksköterska och du tycker om att arbeta med människor. Vi värdesätter också att du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Tidigare erfarenhet inom hematologi och/eller cancervård är meriterande

Vi erbjuder


• En tillsvidare tjänst. Tjänstgöringsgrad och tillträdesdatum enligt överenskommelse. 
• En omfattande introduktion på 5 veckor
• Högre sjukskötersketäthet än många andra vårdavdelningar
• Stöd och hjälp av farmaceuter
• Önskeschema
• Regelbundna läkarföreläsningar i sjukdomslära och behandling
• Möjlighet att delta i cancervårdsakademin, ett 4 årigt kompetensutvecklingsprogram inom cancervård
• En spännande vård i ständig utveckling, där forskning är en viktig del
• Ett varierande och stimulerande arbete där du hinner lära känna dina patienter samtidigt som du ger avancerad omvårdnad och läkemedelsbehandlingar.
• Ett arbete där du verkligen kan göra skillnad

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


T.f Avdelningschef Maria Andersson 018-611 55 18
Gruppchef Catharina Nina Lundberg 018-617 08 67
Facklig företrädare Vårdförbundet, Ronja Rydén, 018-6114290

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.