Tillbaka

Biträdande avdelningschef infektionssjukdomar

Referensnummer AS514/2019
Sista ansökan 2019-06-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Har du ett stort engagemang att få andra människor att växa och få en verksamhet att blomstra?


Verksamhetsområde Infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde; akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som biträdande avdelningschef har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll.

Infektionsavdelning 30F


Infektionsavdelningen är en dynamisk avdelning med 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Vi har en utpräglad akutprofil och vårdar patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. På avdelningen arbetar utöver sjuksköterskor och undersköterskor även apotekare, receptarie, fysioterapeut och medicinska sekreterare. En av våra främsta drivkrafter är att hela tiden utvecklas och vilja bli ännu bättre på det vi gör i en stimulerande och positiv arbetsmiljö.

Infektionsmottagningen


Infektionsmottagningen består av en akut samt en planerad mottagning. Vi handlägger allt från akuta infektionstillstånd med svåra infektioner till kroniskt sjuka patienter (HIV, hepatit och immunbrist). Vi utreder också oklara infektionstillstånd, handlägger smittspridningsärenden samt behandlar polikliniska patienter. Vi har också en vaccinationsverksamhet med både läkarmottagning och drop-in.

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? 


Verksamhetsområde Infektionssjukdomar kommer under året att genomföra genomgripande förändringar i ledningsstrukturen för hela kliniken, men även skapa en innovativ och nyskapande avdelning baserat på patienternas behov i kombination med långsiktig utveckling av alla personalgrupper.  Ditt uppdrag Som biträdande avdelningschef kommer du i den nya organisationen att bistå avdelningschefen att ansvara för både infektionsavdelningen och infektionsmottagningen. Du har personalansvar för vissa personalgrupper men ansvarar även operativt för att i samråd med avdelningschef driva och motivera utvecklingsarbetet på avdelning, mottagning samt på övergripande verksamhetsnivå. Tillsammans med gruppcheferna på avdelning och mottagning säkerställer du att det dagliga arbetet har en fungerande struktur och att patienterna får en genomgående god och utvecklande vård. Du arbetar nära alla gruppcheferna för att ta tillvara på era medarbetares idéer och skapar ett gott arbetsklimat. Du är en viktig del av den gemensamma ledningsgruppen för avdelning och mottagning. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet och som vill göra skillnad för patienten. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn men viktigast är en förmåga att inspirera till förändring och utveckling. Du är lyhörd för verksamhetens behov och har en helhetssyn där du sätter patienten först. Du har en stark kommunikativ förmåga och trivs med att ha en utmanande och stimulerande arbetsmiljö. Vi ser gärna att Du är lugn, stabil, välorganiserad och kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende. Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: Skickliga - Ödmjuka - Långsiktiga  

Stämmer det här in på dig så är verksamhetsområde Infektionssjukdomar rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder


Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef i två år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.  Välkommen att läsa mer om oss och om vår verksamhet på www.akademiska.se.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.