Tillbaka

Biträdande Överläkare sektionen för onkologisk endokrinologi

Referensnummer AS512/2019
Sista ansökan 2019-06-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för onkologisk endokrinologi inom verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar (BoT) utreder och behandlar patienter med misstanke om, eller bekräftade neuroendokrina tumörer samt en del andra cancerformer i endokrina organ. Verksamhetsområdet BoT har cirka 300 anställda medarbetare. Sektionen för onkologisk endokrinologi ca 50 och bedriver öppen och slutenvård av patienter med neuroendokrina tumörer. Enheten är certifierad som ett CoE inom den europeiska organisationen ENETS samt ett ERN center. I vårt uppdrag ligger att ansvara för både länssjukvård och högspecialiserad vård av riks- och regionpatienter samt en betydande del utländska patienter. Vi bedriver dessutom forskning, utbildning och utveckling. Vi arbetar i nära samarbete med Endokrinkirurgen, Nuklearmedicin, Röntgen, Patologen samt Klinisk Kemi.

Ditt uppdrag


Som biträdande överläkare inom onkologisk endokrinologi har du intresse för forskning inom ditt område samt bred kunskap och intresse för att utveckla utredningar och behandlingar av NET.

Dina kvalifikationer


Du har 5 års specialistkompetens inom Endokrinologi eller onkologi. Bred erfarenhet av NET inom öppen och sluten vård. Du är forskningsaktiv inom området. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Överläkare Staffan Welin, 018-611 02 16
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill att du bifogar samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.