Tillbaka

Specialistsjuksköterska dag och kväll till avdelning 3B

Referensnummer AS432/2019
Sista ansökan 2019-05-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri, avd 3B

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi bedriver högspecialiserad psykiatrisk vård med inriktning främst mot bipolär sjukdom, och anorexi, men även depression samt emotionellt instabilt personlighetssyndrom.

Avdelningen har 12 vårdplatser, inläggningar sker antingen via psykiatriska akutmottagningen eller genom planerade inläggningar via öppenvården. Vi samarbetar med dietist och konsulterar övriga psykiatriska specialistinriktningar vid Akademiska sjukhuset utifrån patientens individuella behov. Vi arbetar i två team där du som sjuksköterska ansvarar för omvårdnadsarbetet för 6 stycken patienter tillsammans med två skötare och läkare. Som nyanställd sjuksköterska erbjuds du en individanpassad introduktion, med kontinuerlig uppföljning. Vi arbetar med utbildning och kompetensinventering för att utveckla dig i ditt arbete inom psykiatrisk vård. Vi har handledning med all personal, erbjuder kurser inom bland annat motiverande samtalsteknik och ätstörningsproblematik.

Ditt uppdrag


  • Du är med och utvecklar avdelningen framåt, bedriver psykoedukation med patienter och arbetar evidensbaserat med en djupare kunskap för psykiatriska diagnoser.
  • Initierar och leder omvårdnasronder och temagrupper samt bedriver kvalificerad vårdplanering utefter patientens individuella behov.
  • Utbildar och handleder kollegor och specialistsjukskötersestudenter samt ansvarar för inskolning av nya specialistsjuksköterskor. Du initierar och driver avdelningens utveckling i sitt kompetensarbete med personalen samt utveckla vården för patienterna.
  • Samt sedvanliga sjuksköterskeuppgifter.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, och har en specialistutbildning i psykiatrisk omvårdnad.

Din kompetens


Du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och ser till att driva arbetet framåt. Kan leda och fördela arbetet samt ta snabba beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt med patienten i focus. Du är noggrann och lägger vikt att leverera vård av hög kvalité. Du är en person som samarbetar bra med övriga teammedlemmar samt patienter. Är lyhörd och har en tydlig kommunikation och ser sakers långsiktiga betydelse. Du motiveras och brinner för att arbeta med människor, den avancerande psykiatriska omvårdnaden alltid är i fokus, både i kontakt med patienten och anhöriga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid enligt överenskommelse. Dag och kvällstjänstgöring ingår med möjlighet till rotationstjänstgöring. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Patrik Molarin 018 – 611 24 18
Biträdande avdelningschef Nahid Asplund 018 – 611 21 28
Facklig kontaktperson - Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.