Tillbaka

Sjuksköterska dag och kväll till avdelning 3B

Referensnummer AS430/2019
Sista ansökan 2019-05-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri, avd 3B

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi bedriver högspecialiserad psykiatrisk vård med inriktning främst mot bipolär sjukdom, och anorexi, på avdelningen vårdas även patienter med depression samt emotionellt instabilt personlighetssyndrom.

Avdelningen har 12 vårdplatser, inläggningar sker antingen via psykiatriska akutmottagningen eller genom planerade inläggningar via öppenvården. Vi arbetar i två team där du som sjuksköterska ansvarar för omvårdnadsarbetet för 6 stycken patienter tillsammans med två skötare och läkare. Som nyanställd sjuksköterska erbjuds du en individanpassad introduktion, med kontinuerlig uppföljning.

Vi erbjuder en omväxlande arbetsplats där du är med och utvecklar avdelningen i sitt kompetensarbete med personal samt utvecklar vården för patienterna. Vi arbetar med utbildning och kompetensinventering för att utveckla dig i ditt arbete inom psykiatrisk vård. Vi har handledning med all personal, erbjuder kurser bland annat inom motiverande samtalsteknik och ätstörningsproblematik.

Ditt uppdrag


  • Du är arbetsledare i det dagliga arbetet på avdelningen och ansvarar för omvårdnadsarbetet i ett nära arbete med skötare och läkare. Du genomför behandling, har omvårdnadssamtal med patienter och närstående samt samordnar med vårdinstanser för patienten mellan vårdgrannar.
  • Du medverkar vid omvårdnadsronder, administrerar läkemedel och genomför provtagningar.
  • Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övriga forsknings- och utvecklingsarbeten. Vid intresse initiera och bedriva temagrupper med patienter.
  • Du ansvarar även för handledning av studenter samt introduktion av nya sjuksköterskor.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska som motiveras och brinner för att arbeta med människor.

Din kompetens


Du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och ser till att driva arbetet framåt. Kan leda och fördela arbetet samt ta snabba beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt med patienten i focus. Du är noggrann och lägger vikt att leverera vård av hög kvalité. Du är en person som samarbetar bra med övriga teammedlemmar samt patienter. Har en tydlig kommunikation och ser sakers långsiktiga betydelse.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid enligt överenskommelse. Dag och kvällstjänstgöring ingår, rotationstjänstgöring vid önskemål. Provanställning kan tillämpas.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Patrik Molarin 018 - 6112418
Biträdande avdelningschef Nahid Asplund 018 – 6112128
Facklig kontaktperson - Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.