Tillbaka

Barnsjuksköterska till Specialistmottagning på Akademiska Barnsjukhuset

Referensnummer AS499/2019
Sista ansökan 2019-05-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du arbeta med specialistsjukvård för barn med njursjukdom? Då har vi möjligheten för dig!

Vår verksamhet


Inom sektionen för Specialiserad pediatrik, en av sju sektioner inom Akademiska Barnsjukhuset, finns tio olika specialistområden samlade. Verksamhetens fokus ligger på barn och ungdomar med kronisk sjukdom som har behov av specialiserad och högspecialiserad vård och en betydande andel av våra patienter är Riks- och regionpatienter.

Ditt uppdrag


På njurmottagningen för barn och ungdom utreds och behandlas barn och ungdomar med olika typer av njursjukdomar. Sjuksköterskans roll i teamet kring patienterna är central och arbetet är omväxlande. I arbetsuppgifterna ingår traditionellt mottagningsarbete med planering, telefonrådgivning, provtagning, läkemedelsgivning, information och undervisning, medverkan vid läkarbesök samt ansvara för egna sjuksköterskebesök. I arbetet ingår att noggrant göra uppföljningar av barn som behöver eller har transplanterats.

Att arbeta med barn är ett på många sätt givande och spännande arbete. Vi strävar alltid mot att göra barnet delaktigt i vården och samtidigt skapa ett gott samarbete med föräldrarna.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska företrädesvis med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete med njursjukdom och/eller dialys är meriterande liksom erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Din kompetens


Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Du har god samarbetsförmåga, trivs med att arbeta i team och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har också en god organisatorisk förmåga och trivs med att vara navet i mottagningens arbete. Som person är du engagerad, självständig och trygg i din roll som sjuksköterska. Du har lätt för att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna. 

Vi erbjuder


Ett års vikariat fr o m 1 september 2019 med möjlighet till förlängning. Omfattning 75% inom sektionen för specialiserad pediatrik med huvudsaklig placering inom Njur- och urinvägsmottagningen för barn och ungdom. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Charlotta Atuma Avdelningschef tel 018-611 93 20
Anna Nyberg Samordnare tel 018-611 58 54

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.