Tillbaka

Vill du bli specialistsjuksköterska inom cancervård?

Referensnummer AS497/2019
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.

Är du sjuksköterska och vill utvecklas inom cancervården? Då har vi en plan för dig! 


Bli en del av cancervården på Akademiska sjukhuset och var med och utveckla och utvecklas tillsammans med oss. Vi vill tillsammans med dig växa och bygga framtidens cancervård. Som sjuksköterska inom verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar har du möjlighet att arbeta vid någon av våra spännande verksamheter inom onkologi, hematologi, onkologisk endokrinologi eller palliativ vård. Här bedrivs en fantastisk vård och den senaste patientenkäten visade toppresultat i patientnöjdhet.

Vår verksamhet utökas och utvecklas nu ännu mer i samband med att vi flyttar till nya lokaler för att kunna erbjuda bästa tänkbara vård för våra patienter. Vi vill att du ska få en bra start hos oss och därför får du en skräddarsydd introduktion när du börjar. Vi erbjuder även regelbundna föreläsningar och återkommande planerade utbildningstillfällen när du arbetar hos oss.  

Cancervårdsakademien – en unik möjlighet för sjuksköterskor med ett särskilt intresse för cancervård 


Cancervårdsakademien är en satsning på cancerområdet där vi vill ge dig som är sjuksköterska möjligheten att utvecklas, fördjupa och specialisera dig inom blod och tumörsjukdomar. Inom ramen för ett tvåårigt kompetensutvecklingsprogram varvar vi kliniskt arbete med teoretiska och praktiska utbildningsmoment i syfte att ge dig en fördjupad reell och formell kunskap och erfarenhet inom området cancer. Programmet är schemalagt och kombinerar regelbundna föreläsningar med handledd reflektion, hospitering och sidotjänstgöring inom olika delar av vår verksamhet. Efter genomförd tvåårig introduktion kan du studera till specialistsjuksköterska på arbetstid med bibehållen lön. Din fortsatta utveckling är viktig för oss och nu har du som sjuksköterska en unik möjlighet som ger dig förutsättningarna att både lyckas och trivas med ditt arbete som sjuksköterska inom cancervården. 

Är du rätt för oss? 


Vi söker dig som både vill utvecklas som sjuksköterska och samtidigt vara med och utveckla cancervården i Uppsala. Du möter en arbetsplats där det ställs höga krav på patientsäkerhet och god omvårdnad och där vi står inför en spännande utveckling. Du är legitimerad sjuksköterska och för dig är det viktigt att sätta patienten i första rummet och du känner stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person är du flexibel, ansvarsfull och samarbetsvillig och tillsammans med dina kollegor skapar du en god stämning på jobbet. 

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig en tillsvidaretjänst på heltid. Du har din anställning på en av våra sektioner och genomför Cancervårdsakademien genom att varva kliniskt arbete med schemalagd teoretisk och praktisk utbildning med bibehållen lön. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetsutvecklare Bibi Fundell, cancervardsakadmien@akademiska.se , 018-611 31 01 
Fackliga representanter Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00? 

Läs mer här: https://www.akademiska.se/for-vardgivare/verksamhetsomraden/blod--och-tumorsjukdomar/cancervardsakademien/

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan eller via ansökan/cancervårdsakademien. Bifoga CV och samtliga handlingar som styrker din yrkeskompetens. Urval och intervjuer kommer pågå löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.