Tillbaka

Avdelningschef till Neurologavdelning 85D

Referensnummer AS488/2019
Sista ansökan 2019-05-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Klinisk Neurofysiologi, Neurokirurgi och Neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som avdelningschef på Neurologavdelning 85D. Vi utreder och behandlar personer med neurologisk sjukdom såsom exempelvis MS, Parkinsons sjukdom, och epilepsi. Vården är mycket varierande både akut och elektiv samt länssjukvård och regionvård. Avdelningen har i nuläget 16 platser med 2 platser vigda för epilepsiövervakning. Vården kännetecknas av teamarbete där sjuksköterskor, undersköterskor och läkare arbetar tillsammans för patientens bästa.

Som avdelningschef ansvarar du för personal, arbetsmiljö samt ekonomi och samarbetar med övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet på ett konstruktivt sätt. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer


Vi lägger stor vikt vid chefs- och ledarerfarenhet och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet. Erfarenhet från neurosjukvård är meriterande. Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet. Som chef är du nytänkande, stresstålig och har förmågan att se och förklara helhet. Du är bekväm med ett motiverande ledarskap. Du har insikten att fokus på kvalitet bidrar till goda resultat även för produktivitet, ekonomi och arbetsmiljö. Du förstår också vikten av god kommunikation, god samarbetsförmåga samt har god förmåga att leda mot våra uppsatta mål för verksamheten.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år, eller enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Laila Hellgren 018-611 40 54
Biträdande Verksamhetschef Erika Steffansson, 018-611 40 42
Facklig företrädare Vårdförbundet, Cecilia Hassmund, nås via växeln.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.