Tillbaka

Chef som vill leda en avdelning i världsklass

Referensnummer AS481/2019
Sista ansökan 2019-05-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde för Plastikkirurgi och Käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Varför arbeta hos oss?


Brännskadecentrum är en kvalitetscertifierad verksamhet enligt ISO 9001:2015 och SS-EN 15224:2017 där vi arbetar med verksamhetens patientflöden för att driva vår utveckling framåt med patienten i fokus. Dessutom är vi verifierad av European Burn Association med omdömet att vi tillhandahåller vård i världsklass vilket gör oss stolta. Avdelningen har ca 55 medarbetare inom flera yrkesgrupper som alla har en bred kompetens. Du får arbeta i dynamiska vårdförlopp och i en vårdkultur där vi handhar patientens hela vårdkedja från avancerad intensivvård till öppenvård och rehabilitering för barn såväl som vuxna.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som önskar vara med att leda och vidareutveckla en högspecialiserad, rikssjukvårdsenhet som ligger långt fram vad gäller nya arbetssätt och digitala verktyg. Vi har ett nationellt ansvar för brännskadevården, som en av två enheter i landet, vilket gör att majoriteten av patienterna kommer från andra delar av landet. BrännskadeCentrum har 7 vårdplatser men våra patienter behandlas i stor utsträckning också på andra enheter. Verksamheten har ca. 200 slutenvårdstillfällen och 1400 öppenvårdstillfällen per år.

Arbetet som avdelningschef innebär att leda verksamheten mot uppsatta mål genom att ha ett övergripande ansvar för ekonomi, personal och verksamhet och med förmåga att se helheten. Till din hjälp har du ett antal stödfunktioner samt ämnesområdesansvariga läkare, läkarchef och flera andra erfarna chefskollegor. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp med verksamhetschefen som närmaste chef.

Dina kvalifikationer


Vi söker en sjuksköterska med ledarerfarenhet som har ett genuint intresse för att leda och vidareutveckla en högspecialiserad verksamhet. Att leda verksamheten kräver dokumenterade ledaregenskaper och förmågan att driva verksamhetsutveckling i en, för vården, utmanande tid. Modet att fatta beslut och förmågan att tänka i nya banor är en av förutsättningarna för att lyckas med uppdraget. Specialistutbildning inom intensivvård, anestesi eller akutsjukvård är meriterande.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt regionens två rikssjukvårdsuppdrag, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter. Vi är en expansiv verksamhet med ca. 200 medarbetare. och våra profilområden är brännskadevård, läpp-käk-gomspaltskirurgi, kraniofacial kirurgi och mikrokirurgisk rekonstruktion. Vården av våra patienter sker i multidisciplinära team med representanter inom och utanför verksamhetsområdet.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsad förordnande som avdelningschef och en tillsvidareanställning inom din profession. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Gunilla Nygård Plastikkirurgi och Käkkirurgi, 018-611 04 58
Ämnesområdesansvarig Överläkare Fredrik Huss 070-794 15 74
Tf Bitr AC Andrea Frestadius 018-611 04 67

Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.