Tillbaka

ST-studierektor

Referensnummer AS470/2019
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde kirurgi utreder och behandlar patienter med sjukdomar i kärlsystemet, bukhålans organ bröst- och hormonproducerande körtlar samt vid traumatiska skador. I verksamheten ingår även transplantation av njurar, bukspottkörtel och insulinproducerande celler.

Verksamhetsområde kirurgi har drygt 300 anställda medarbetare och bedriver öppen och slutenvård av patienter med kirurgiska sjukdomar. I vårt uppdrag ligger att ansvara för både länssjukvård och högspecialiserad vård av riks- och regionpatienter samt de från utlandet. Vi bedriver dessutom forskning, utbildning och utveckling.

Ditt uppdrag


Som ST-studierektor har ansvar för ST utbildningen inom ramen verksamhetsområde kirurgi med personalansvar för ST-läkargruppen. Bland arbetsuppgifterna ingår medarbetar- och lönesamtal, upprättande av individuella kompetensutvecklingsplaner och schemaläggning. Som ST-studierektor är du adjungerad medlem i ledningsgruppen för verksamhetsområde kirurgi.

Du har det övergripande samverkansansvar för att leda, planera och utveckla verksamheten för ST-läkarna och säkerställa att verksamheten uppfyller de krav som ställs beträffande effektivitet, kvalitet och mål.

Dina kvalifikationer


Du är specialist inom kirurgi och tidigare chefserfarenheter och formell ledarskapsutbildning är meriterande.

Din kompetens


Som person är du både lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten.

Vi erbjuder


ST- studierektors uppdrag är ett 3 årsförordnand. Tjänsten är 100 % och fördelas mellan ST studierektors uppdrag upp till 50 % och övrigt klinisk tjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Har du frågor, kontakta gärna verksamhetschef Kristiina Kask, kristiina.kask@akademiska.se Facklig representant, UAL Peter Moberger, peter.moberger@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.