Tillbaka

Sjuksköterska Akutmottagningen

Referensnummer AS1234/2018
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Akutmottagningen på Akademiska sjukhuset


På akutmottagningen möter vi människor i livsavgörande ögonblick. I vårt dagliga arbete ligger fokus på att bedöma och vårda patienter som akut söker hjälp. Är du intresserad av en karriär inom ett brett område, där du personligen kommer att utvecklas i din roll som sjuksköterska. Då ska du arbeta på akutmottagningen.

Ditt uppdrag


Här kommer du att arbeta i vårdteam tillsammans med läkare och undersköterskor. Ni bedömer och behandlar patienter i alla åldrar med ett brett spektrum av sjukdomar och tillstånd. Dina första fem veckor består av introduktion. Under introduktionen varvas teori med praktiskt och patientnära arbete. Under inskolningen kommer du även att arbeta med en av våra kliniska handledare. Ni kommer tillsammans ha ansvar för ett mindre antal patienter, eller öva att hantera speciella moment rörande den akuta patienten. Efterhand kommer du efter vidareutbildning och dubbelgång, skolas in i nya arbetsuppgifter. Våra utbildningssköterskor och instruktörer ser till att du får kontinuerlig fortbildning och utbildning som exempelvis ATSS (Akut Trauma Sjukvård för Sjuksköterskor), AMLS (Advanced Medical Life Support) samt avancerad HLR för både barn och vuxna.

Är du den vi söker?


Vi söker dig som uppskattar utmaningar och ett arbete med varierade uppgifter och tempoväxlingar. Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med två års erfarenhet inom yrket. Meriterande om du tidigare arbetat inom akutsjukvård. Läs gärna mer om vår verksamhet här


Vi erbjuder


Vi kan erbjuda både tidsbegränsade anställningar och tillsvidareanställningar. Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Viktor Ekström, 018-611 92 75
Gruppchef Johan Darén, 018-611 91 92

Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, Malin Gutentoft, 018-611 9260

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare