Tillbaka

Avdelningsfarmaceut till psykiatriavdelning 4

Referensnummer AS455/2019
Sista ansökan 2019-06-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Psykiatriavdelning 4, verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På psykiatriavdelning 4 bedrivs heldygnsvård för patienter över 18 år. Psykiatriavdelning 4 består av två avdelningar med sammanlagt 23 platser. Avdelning 4A har 11 platser och är inriktad mot patienter med affektiva diagnoser och en beroendeproblematik. Fem av dessa platser är speciellt inriktade mot patienter diagnosticerade med en komplicerad smärtproblematik, där har vi ett nära samarbete med Smärtcentrums specialistläkare för utredning och behandling. Denna verksamhet är unik för Uppsala och vi tar emot patienter från hela landet. Avdelning 4B har 12 platser och riktar sig till patienter med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsberoende med behov av abstinensbehandling eller brythjälp. Inläggning sker antingen via psykiatriska akutvårdsavdelningen eller öppenvården, men kan även planeras in från kommunens beroendeenheter. All behandling utgår från en individuell vårdplan.

På avdelning 4 arbetar det läkare, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, kurator och en klinisk farmaceut. Verksamheten tillhör sektionen för Beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkanten där forskning och utveckling av vården är prioriterat. Vi arbetar ständigt med att förbättra patientvården och är måna om att anhöriga får ett stöd samt en aktiv roll i patienternas tillfrisknande. Vi erbjuder regelbunden handledning till all personal. Avdelningen erbjuder en god struktur i det dagliga arbetet. I det patientnära arbetet erbjuds patienterna omvårdnadssamtal, kris- och må och bra-planer samt möjligheten för patienten att strukturera upp sina dagar genom ett aktivitetsschema. Möjlighet till gym och promenad erbjuds till alla inneliggande patienter.

Vi söker nu ytterligare en farmaceut till teamet, som vill vara med och vidareutveckla verksamheten. Tanken är att införa och utvärdera en ny tjänst där du bidrar med din kompetens inom slutstegen i läkemedelshantering, närmast patienten. Det övergripande syftet är att uppnå en säker, rationell och kostnadseffektiv läkemedelsprocess.

Ditt uppdrag


En huvudsaklig arbetsuppgift kommer att vara iordningställande och utlämnande av perorala läkemedel till patienter på avdelningen. I just denna del av läkemedelsprocessen ser vi att den farmaceutiska kompetensen kan ge en kvalitetsökning i fråga om patientinformation och rimlighetsbedömning. Du kommer i och med arbetsuppgifterna att komma i kontakt med olika patientgrupper med skilda behov. Det är därför av värde att du som person är empatisk, har god förmåga att ge anpassad information och att samarbeta med övriga teamet kring patienten. Eftersom tjänsten är helt ny finns utrymme för dig som tillträder att utveckla arbetssättet. Vi ser därför gärna att du som söker har erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller patientnära arbetsuppgifter. 

Tilltänka arbetsuppgifter innefattar bland annat:
  • Iordningställa och dela ut stående ordinationer av perorala läkemedel
  • Fylla på läkemedelsvagnen till nästkommande dag
  • Förbereda och dela ut läkemedel som skall skickas med vid utskrivning
  • Information och kunskapsstöd till övrig personal på avdelningen. Bl.a. kan introduktion för ny personal ingå
  • Stötta och avlasta i läkemedelshanteringen
  • Stort ansvar för löpande utformning samt utvärdering av den nya tjänsten

Dina kvalifikationer


Receptarie (farm. kandidat) alternativt apotekare med intresse för patientnära arbete.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på vårdavdelning, sjukhusapotek eller har arbetat med läkemedelsförsörjning. Erfarenhet från arbete inom psykiatri är meriterande. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och att du är van att arbeta i Office-paketet. Vana av att arbeta i Agresso samt journalsystemet Cosmic är meriterande.

Din kompetens


Du behöver ha en god förmåga att arbeta självständigt med eget driv att utveckla tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en projektanställning på ett år, med start augusti 2019. Anställningen omfattar tjänstgöring dagtid måndag-fredag på avdelningen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 4A, Ida Hall, 018-611 21 17
Avdelningschef 4B, Robert Bosnjak, 018- 617 01 78
Klinisk farmaceut, Beroende-Neuropsykiatri, Matilda Söderberg, 018-611 99 28
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningsdagen passerat. Inför tillsättning tas utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.