Tillbaka

Specialistsjuksköterska, betald studielön

Referensnummer AS452/2019
Sista ansökan 2019-08-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På psykiatriavdelning 4 bedrivs heldygnsvård för patienter över 18 år. Psykiatriavdelning 4 består av två avdelningar med sammanlagt 23 platser. Avdelning 4A har 11 platser och är inriktad mot patienter med affektiva diagnoser och en beroendeproblematik. Fem av dessa platser är speciellt inriktade mot patienter diagnosticerade med en komplicerad smärtproblematik, där har vi ett nära samarbete med Smärtcentrums specialistläkare för utredning och behandling. Denna verksamhet är unik för Uppsala och vi tar emot patienter från hela landet. Avdelning 4B har 12 platser och riktar sig till patienter med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsberoende med behov av abstinensbehandling eller brythjälp. Inläggning sker antingen via psykiatriska akutvårdsavdelningen eller öppenvården, men kan även planeras in från kommunens beroendeenheter. All behandling utgår från en individuell vårdplan.

På avdelning 4 arbetar det läkare, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, skötare, kurator och en klinisk farmaceut. Du arbetar nära patienten och samarbetar med psykiatriska öppenvården, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Som sjuksköterska på avdelning 4 kommer du att ha en central roll i att bedöma och ge omvårdnad runt patienten, både ur ett psykiatriskt och ett somatiskt perspektiv. Du arbetar i ett nära team med övriga yrkesprofessioner på avdelningen. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka och utveckla innehållet i omvårdnaden för patienterna.   Verksamheten tillhör sektionen för Beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkanten där forskning och utveckling av vården är prioriterat. Vi arbetar ständigt med att förbättra patientvården och är måna om att anhöriga får en aktiv roll i patienternas tillfrisknande samt ett stöd. Vi erbjuder regelbunden handledning till all personal.

Ditt uppdrag


Som anställd sjuksköterska på avdelning 4 har du nu möjligheten att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska, inriktning psykiatrisk vård, med betald studielön på halvfart. Det innebär att du under 2 år kommer att varva studier på 50% med kliniskt arbete på 50% enligt en individuell plan med bibehållen lön. Efter genomförd specialistsjuksköterskeutbildning garanteras du ett specialistsjuksköterskeuppdrag med fokus på omvårdnad. Uppdraget har fokus på att utveckla och implementera omvårdnaden för patienter inom vår sektion. Löneförhöjning motsvarande en specialistsjuksköterskelön kommer att genomföras i samband med att du har genomfört din utbildning. Som nybliven specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, så förbinder du dig att arbeta kvar inom Regionen under 2 års tid, motsvarande heltid.

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med minst 1 års klinisk erfarenhet i yrke. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Villkor för anställningen är att du är antagen till Specialistsjuksköterskeprogrammet, 60 hp, inriktning psykiatrisk vård, via Uppsala Universitet. Möjlighet finns att göra en sen anmälan.

Din kompetens


Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du har en god helhetssyn och sätter omvårdnaden i fokus. Du tycker om att samarbeta och är flexibel.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en fast tjänst på 100%. Anställningen innebär dag/kväll-tjänstgöring. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Inför tillsättning tas utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 4A, Ida Hall, 018-611 21 17
Avdelningschef 4B, Robert Bosnjak. 018-617 01 78
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag passerat.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.