Tillbaka

Sjuksköterska med utbildningsansvar

Referensnummer AS451/2019
Sista ansökan 2019-05-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Infektionsavdelningen är en renodlad akutavdelning med 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. En spännande arbetsplats där vi vårdar patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din roll.

VO infektion står inför en utvecklings- och expansiv fas där vi nu söker fler engagerade medarbetare som är redo att tänka nytt och har en vilja att påverka. Här vill vi satsa på utbildning av medarbetare och utveckling av verksamheten, allt i syfte att ge patienterna den senaste och bästa vården.

Ditt uppdrag


Att vara utbildningsansvarig sjuksköterska på infektionsavdelningen innebär att vara en del i en organisationsförändring med syfte att stärka sjuksköterskors och undersköterskors kunskaper i omhändertagande av våra patienter. Ditt främsta uppdrag är att genomföra analys av kunskapsbehoven, initiera och utföra åtgärder samt utvärdera dess effekter. Du planerar och organiserar utbildningsinsatser för sjuksköterskor och undersköterskor. Du gör omvärldsanalyser och säkerställer att utbildningsnivån inom infektion är av hög kvalité. Du har ett nära samarbete med utbildningsundersköterskan, gruppcheferna och arbetar på uppdrag av avdelningschefen. I uppdraget ingår viss klinisk tjänstgöring dels för att upprätthålla aktuella kliniska kunskaper men också för att säkerställa att utbildningsnivån är i linje med situationen på avdelningen.

Vi arbetar aktivt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter varför det är viktigt med ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt.
Du har förmåga att se varje enskild personals behov i samförstånd med verksamhetens behov.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med goda kunskaper i basal och specifik omvårdnad samt goda kunskaper i handläggning av akut dålig patient. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor och akut- eller infektionserfarenhet.

Din kompetens


Vi söker dig som är intresserad av vårdutveckling, och är initiativtagande och flexibel då arbetet kan variera i intensiteten beroende på vårdtyngden på avdelningen. Att vara ansvarstagande och kunna arbeta både i team och självständigt är egenskaper som krävs. Då arbetet består av personliga kontakter ska du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, en god kommunikatör och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för samarbetet i teamet. Du är pedagogisk och organiserad i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder


Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Fast tjänst kan erbjudas. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt.

Här försöker vi ta tillvara på dina idéer och din kreativitet. Du får möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen. Vi erbjuder fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året. Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att komma förbi och hospitera hos oss! På Infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Har du frågor kring arbetet eller tjänsten kontakta:
Avdelningschef Karin Fischer Liddle, 018- 617 08 89
Facklig representant Vårdförbundet, Amalia Andersson, 018-611 56 08

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande så tveka inte att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.