Tillbaka

Specialistsjuksköterska i psykiatri

Referensnummer AS402/2019
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Psykiatriavdelning 1, Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 1 är en akutavdelning med heldygnsvård som ingår i vårdkedjan Psykosvård inom verksamhetsområde Psykiatri. Vi finns i psykiatrins hus på Akademiska sjukhuset. Vi vårdar personer med schizofreni, psykossjukdom och psykostillstånd samt gör psykosutredningar. Avdelningen har ett nära samarbete med psykosöppenvården och vårt nystartade mellanvårdsteam som gör hembesök och andra insatser i patientens närmiljö. Vi samarbetar också med övriga sektioner i huset och med kommuner. Vi driver projekt. ”SMÅ steg mot återhämtning ” och medverkar i forskning om riskbruk/beroende och psykossjukdom. Vi vill också införa personcentrerad vård.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vården i vårdkedjan tillsammans med övriga medarbetare i psykosvården. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats då Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård, forskning, utbildning och utveckling.

Ditt uppdrag


Som specialistsjuksköterska har du kunskap och intresse för psykosvård samt vilja att utveckla samarbete, samordning och kvaliteten på verksamheten. För denna tjänst ingår självständigt arbeta med egna utvecklingsområden samt att vara med i pågående och kommande utvecklingssatsningar. Du utför specialistsjuksköterskeuppgifter och övriga sjuksköterskeuppgifter. Du medverkar även i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övrigt forsknings- och utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykosvård och specialistsjuksköterska i psykiatri eller sjuksköterska med psykoserfarenhet på väg mot färdig specialist. Utbildning och intresse för kvalitetsutveckling och projekt är en merit.

Vi erbjuder


Avdelning 1 har 10-veckorsschema med tjänstgöring dag/kväll två helger av fem, annan tidsdisponering kan diskuteras. Möjlighet till rotation och nattjänstgöring finns för de som har intresse. Tillträde efter överenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ann-Sofi Stadell, 018-611 51 97, mobil 070-611 92 78 anne-sofie.stadell@akademiska.se

Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.