Tillbaka

Specialistläkare/Överläkare Bålsta/Enköpings psykiatriska mottagningar

Referensnummer AS449/2019
Sista ansökan 2019-06-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Såväl Bålstas som Enköpings psykiatrimottagning vänder sig till vuxna över 18 år. Mottagningen erbjuder behandling till patienter med långvariga depressioner, svåra och långvariga ångesttillstånd inklusive tvångssyndrom (OCD), ätstörningar samt psykossjukdomar.

Mottagningen erbjuder medicinsk behandling, neuropsykiatriska utredningar, samtalsbehandlingar som kognitiv beteendeterapi (KBT), stöd- och familjesamtal, urin- och utandningsprov vid missbruk, rådgivning och konsultation samt anhörigstöd vid behov.

Ditt uppdrag


Som specialistläkare på Bålsta och Enköpings psykiatrimottagningar kommer du att arbeta med specialiserad psykiatrisk öppenvård till personer i Bålsta och Enköping.

Något som utmärker uppdraget för Bålsta och Enköpings psykiatrimottagningar är att det omfattar både psykos, affektiva samt beroendepatienter, vilket erbjuder möjligheter att utveckla kompetens inom många olika områden. Personalgrupperna består av läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, skötare samt medicinska sekreterare.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling. Du får möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Stora fördelar för pendlare


Med väl fungerande system för distansarbete är det möjligt att sköta administration på distans. I Bålsta och Enköping erbjuder vi möjligheten att ha flexibla arbetstider, allt för att göra en pendlingssituation både trivsam och hållbar. Jour- och beredskapstjänstgöring kan erbjudas men är inte obligatorisk vid tjänstgöring i Bålsta och Enköping. Arbetsgruppen på mottagningen är erfaren och stabil samt tar stort ansvar för patienterna. De finns en god sammanhållning och trivselfaktorn är hög.

Dina kvalifikationer


Du är läkare med specialistkompetens inom psykiatri.

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett psykiatriskt intresse. För att lyckas bör du vara en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på mottagningen samt att ta tillvara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid men deltid kan också diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Åsa Magnusson 018-617 03 56
Chefsöverläkare Tobias Eriksson 018-611 21 72
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan och läs mer på www.akademiska.se/arbeta. Bifoga handlingar som styrker kompetenskraven. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.