Tillbaka

Biträdande överläkare inom thorax

Referensnummer AS434/2019
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vid thoraxsektionen bedöms bl a interstitiella lungsjukdomar och hjärtsjukdomar med MR och DT. Ronder ger goda möjligheter till utbyte med kliniker för att gemensamt lära sig av varandra. Forskning kring lungcancerbehandling där immunterapi ökar snabbt bedrivs på Akademiska sjukhuset i samarbete med patologer, onkologer, lungläkare, thoraxkirurger och radiologer. Vi är ett glatt sällskap men i behov av tillskott pga kommande pensionsavgångar.  

Så vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa? Det kan du få hos oss – ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang för arbete inom vården 

Dina kvalifikationer


Vi söker en biträdande överläkare som arbetat som specialist i minst 5 år. Du har inriktning thorax som även kan ha intresse för kardiell diagnostik med MR och DT. Forskningsintresse, disputation och andra forskningsmeriter är meriterande.

För biträdande överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för biträdande överläkartjänst.

Vi erbjuder


Tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Jour och beredskapstjänstgöring ingår.

Vill du veta mer?


Kontakta verksamhetschef Adel Shalabi, tel. 018-611 47 91 
Uppsala Allmänna Läkarförening, Lars Lundin, tel. 073-803 88 67 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga handlingar som styrker kompetenskraven. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.