Tillbaka

Sjukskötersketjänst med ansvar för kvalitetsfrågor

Referensnummer AS414/2019
Sista ansökan 2019-06-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Infektion är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din roll.  

Vi har en akutmottagning för patienter med akuta infektionssymtom, vaccinationsmottagning, poliklinisk behandling och en mottagning för patienter med blodsmitta, tuberkulos mm. Inom slutenvården har vi en vårdavdelning med 28 vårdplatser där vi bedriver akutsjukvård för ett brett spektrum av patienter. Till sist har vi även en forskningsenhet där vi utför kliniska prövningar och akademiska studier med ett nära samarbete tillsammans med läkare och medicinska sekreterare.

Ditt uppdrag


Vi genomför nu en satsning på kvalitet och behöver därför stärka organisationen kring dessa frågor både generellt på hela kliniken, men också mer specifikt på infektionsavdelningen. Som klinikens kvalitetsansvariga sjuksköterska kommer du därför att ha ett övergripande samordningsansvar för kvalitetsfrågor inom hela verksamhetsområde infektionssjukdomar. Du kommer att samarbeta med klinikens och avdelningens ledningsgrupper samt kvalitetsregisteransvariga och hjälpa till med analyser, utbildning och redovisning. Du kan anlitas som projektledare vid implementering av nya arbetssätt eller metoder på avdelningen/kliniken. Du kommer även att få arbeta med både planering och genomförande av kvalitetsstudier för både avdelning och mot patienter, och för att få en djupare förståelse för dessa frågor är den kliniska tjänstgöringen kopplad till infektionsavdelning 30F. Inom tjänsten finns det också stora möjligheter till mer arbetsledande funktioner och/eller fördjupningsarbete inom omvårdnads- och kvalitetsfrågor beroende på erfarenhet och lämplighet.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, med flera års yrkeserfarenhet och ett starkt intresse för kvalitetsfrågor.

Din kompetens


Vi söker dig som är flexibel, noggrann, kvalitetsinriktad, stresstålig och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.  Du skall vara drivande, initiativrik och flexibel.

Du är även ansvarstagande för dina projekt då det ingår kvalificerat självständigt arbete, och du har en vilja att driva utvecklingen av vår enhet framåt. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av infektionssjukvård samt arbete med kvalitetsprojekt i olika former, inklusive som projektledare, men vi lägger förstås stor vikt vid personlig lämplighet.

Här försöker vi ta tillvara på dina idéer och din kreativitet. Du får möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen. Vi erbjuder fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året. Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att komma förbi och hospitera hos oss! På infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning.

Vi erbjuder


Heltid med möjlighet till fast anställning, där en del av tjänsten bör vara klinisk tjänstgöring på 30F. Tillträde så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske fortlöpande, men sista ansökningsdag är 190430.      
         

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Fredrik Sund 018–6112808
Avdelningschef Karin Fischer Liddle 018-6170889

Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.