Tillbaka

ST-läkare Akutsjukvård

Referensnummer AS380/2019
Sista ansökan 2019-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vid vuxenakutmottagningen handläggs årligen ca 55 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år, samt även yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är dessutom ett Level 1 traumacenter.

Verksamhetsområde Akutsjukvård- och Internmedicin är en arbetsplats i ständig utveckling som består av en vuxenakutmottagning, diagnostik-, intermediärvårds-, akutvårds-, och medicinsk vårdavdelningar samt en medicinmottagning. Verksamhetsområdet har en akademisk profil med utbildning för läkarstudenter och läkare i alla delar av karriären, andra grundutbildningar och specialistutbildningar för sjuksköterskor. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ forskning med nationella och internationella samarbetspartners och kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling. Som ST-läkare kommer akutmottagningen att vara din primära arbetsplats. Du erbjuds en stark sammanhållning och en god introduktion med en individuell tjänstgöringsplan utformad efter Swedish Society for Emergency Medicine (SWESEM)s målbeskrivning.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med stark personlig drivkraft och stort intresse för akutsjukvård, pedagogik och forskning som vill bedriva och utveckla akutsjukvård i Sverige. Arbetet kräver mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, förutsätter utvecklad pedagogisk förmåga samt intresse för forskning och verksamhetsutveckling.

Villkor


Vi söker 6 st ST-läkare. Tillsvidare. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information


Läkarchef Martin Wohlin tfn 070-202 47 43
ST-studierektor Akutsjukvård Susann Järhult 018 611 16 66
Facklig kontaktperson UAL Kazal Hawez tfn 018-611 03 50

Ansökan


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker dina kompetenser. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.