Lediga tjänster

Tillbaka

Biträdande sektionschef till barnsektionen inom AnOpIVA

Referensnr AS43/2019
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Anestesi, operation och intensivvård, AnOpIVA

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Verksamhetsområde Anestesi, operation och intensivvård


Verksamhetsområdet har idag ca 850 medarbetare. Inom verksamheten finns anestesi- och operationsavdelningar, barn- och vuxenintensivvård, pre- och postoperativ vård, dagkirurgisk verksamhet, operationsförberedelseenhet samt sterilteknisk avdelning.

Barnsektionen


är en nybildad sektion inom AnOpIVA. Där har anestesi, operation, uppvakningsvård, intensivvård och smärtverksamhet för barn samlats för att skapa kritisk massa och förutsättningar för en riktad barnkompetensutveckling inom AnOpIVA:s hela barnsjukvårdsuppdrag. Inom sektionen finns läkare och omvårdnadspersonal. Omvårdnadspersonalen är organiserad under den biträdande sektionschefen.

Ditt uppdrag


Som biträdande sektionschef har du i tätt samarbete med sektionschefen ett övergripande ansvar för att leda utvecklingen inom AnOpIVA:s samlade barnsjukvårdsuppdrag, som i sin tur är en förutsättning för högspecialiserad barnsjukvård inom Akademiska sjukhuset. Du har två underställda avdelningschefer med ansvar för omvårdnadspersonalen på barnintensivvårdsavdelningen respektive på barnanestesi- och operationsavdelningen med tillhörande uppvakningsenhet. Du är direkt underställd sektionschefen.

Inom ditt område har du ansvar för personal-, budget- och arbetsmiljön. Ditt arbete har tyngdpunkt på strategisk ledning och organisationsutveckling samt kompetensutvecklingsfrågor.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad specialistsjuksköterska inom anestesi, operation eller intensivvård och har erfarenhet inom barnsjukvården. Du har dessutom erfarenhet av ledningsarbete samt en vilja att utveckla ditt ledarskap. Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Du har även förmågan att leda och utveckla andra chefer. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Chefsuppdraget innebär ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Sektionschef Rainer Dörenberg 018-611 4828
HR-partner Pär Gustafsson 018-617 17 74
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln. 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare