Lediga tjänster

Tillbaka

Fysioterapeut/sjukgymnast till Folke Bernadotte regionhabilitering

Referensnr AS31/2019
Sista ansökan 2019-02-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Folke Bernadotte regionhabilitering (FBH) är Akademiska barnsjukhusets enhet för habilitering och rehabilitering. FBH tar emot barn och ungdomar på remiss med specificerade frågeställningar för avgränsade, intensiva utrednings- och behandlingsperioder i tvärprofessionella team. Frågeställningarna riktar sig till exempel mot inlärning, kommunikation, ätande och rehabilitering efter förvärvad hjärnskada. Barnen och ungdomarnas motoriska funktionsnivå kan variera stort. Remisser kommer företrädesvis från habiliteringsenheter och sjukvård. I verksamheten sker utvecklingsarbete inom kompetensteam där fysioterapeut/sjukgymnast ingår.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med intresse för att arbeta med barn och ungdomar inom habilitering. Som fysioterapeut/sjukgymnast deltar du i utrednings- och behandlingsarbetet med motoriska bedömningar, träning, rådgivning samt informationsöverföring till remittent och nätverk. För att trivas på FBH bör du vara samarbetsinriktad, flexibel och ha vana att möta personer med olika förutsättningar och behov.
Vi erbjuder flexibel arbetstid, utbildningsmöjligheter och tillgång till friskvård. Du kommer att få möjlighet till en period av introduktion då du får lära dig vårt arbetssätt.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med erfarenhet från habilitering och har ett intresse att arbeta med barn och ungdomar.
Har du specialistkompetens inom pediatrik är det meriterande. Du har intresse av att arbeta i team med andra professioner. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer?


Sjukgymnast,  Marie Sandström 018-611 77 47
Avdelningschef, Jenny Boija Bennbom 018-611 77 56 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare