Lediga tjänster

Tillbaka

Transplantationskoordinator till verksamhetsområde kirurgi

Referensnr AS26/2019
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker nu en ny kollega till teamet som arbetar med att koordinera transplantationer.Vår verksamhet


Organtransplantation är idag en etablerad behandlingsform som årligen förbättrar livskvaliteten för och räddar liv på hundratals patienter i Sverige. Vi söker dig som vill arbeta som transplantationskoordinator hos oss, en verksamhet som erbjuder ett intressant, utvecklande, självständigt och omväxlande arbete.

Ditt uppdrag


Transplantationskoordinatorn ansvarar för och samordnar vid organdonation från avlidna med efterföljande transplantationer samt är arbetsledare genom hela donationsprocessen. Arbetet innebär bland annat att:

  • Inhämta bland annat medicinska uppgifter om donatorn
  • Mobilisera donation– och transplantation
  • Samordna transporter
  • Tidsplanering från donation till transplantation
  • Närvara vid donationsoperationerna
  • Vara behjälplig så att alla legala krav inför donation är uppfyllda


En stor del av arbetet är kontorsarbete där transplantationskoordinatorerna bl.a. ansvarar för dokumentation, uppföljning och statistik av donationsverksamheten. Som transplantationskoordinator ansvarar du för samarbetet med 16 akutsjukhus i Uppsala – Örebro regionen där organdonation kan förekomma. Detta sker bl.a. genom personliga besök. Utbildning av sjukvårdspersonal samt föreläsningar på skolor i hela upptagningsområdet är en annan viktig arbetsuppgift och omfattar alla aspekter av organdonation. Arbetet innebär även att representera yrkeskåren i olika multidisciplinära grupper inom området.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildad inom intensivvård/ anestesi eller operation alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Några års yrkeserfarenhet är ett krav. Du ska ha goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift samt datorkunskap och datorvana. Erfarenhet av att undervisa samt erfarenhet från beredskap alternativt jourarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet, stresstålighet och förmåga till självständigt arbete. Långa arbetspass förekommer.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning med beredskapstjänstgöring. Du kommer arbeta heltid, 40 timmars arbetsvecka + beredskap kväll, natt och helg. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Vill du veta mer?


Amir Sedigh, sektionschef 018-617 43 28
Facklig kontakt, Vårdförbundet,  018-611 35 11

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare