Lediga tjänster

Tillbaka

Biomedicinsk analytiker till Ö-cellslaboratoriet

Referensnr AS23/2019
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Ö-cellslaboratoriet utför isolering av Langerhanska öar från organdonatorer i samband med transplantationer och är på så sätt en viktig del av diabetesvården. Transplantationerna utförs av kirurger vid Akademiska Sjukhuset och vid samtliga transplantationscentra i Norden. Ö-cellslaboratoriet har också nära anknytning till Uppsala Universitets världsunika forskning inom området. Vi är redo att leverera ö-celler året runt alla dagar i veckan till vård och forskning och vi delar alla på ett beredskapsschema för detta.

Är vi rätt för dig?


Hos oss får du arbeta med både medicin, människor, laborativt hantverk samt avancerad teknik. Som biomedicinsk analytiker på avdelningen för Klinisk Immunologi ges du möjlighet att vara med och förbättra livet för patienter med mycket svårkontrollerad diabetes typ 1 samt att bidra till att ovärderlig vävnad görs tillgänglig för diabetesforskning.

Är du rätt för oss?


Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har annan medicinsk utbildning samt god laboratorievana. Men förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara noggrann, stresstålig, flexibel och lyhörd samt tycka om det breda laboratorievetenskapliga hantverket. Meriterande är kompetens inom cellterapier, dvs renrumsarbete, arbete med regulatoriska krav som GMP och vävnadsdirektivet samt erfarenhet av tillsynsmyndigheter som Swedac, IVO och Läkemedelsverket.

Du är ödmjuk, pedagogisk och bra på att samarbeta och du delar gärna med dig av dina kunskaper. Dessutom har du förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Har du detta och viljan att möta framtidens sjukhus, då kan Akademiska vara rätt för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett föräldrarvikariat på heltid med tillträde så snart som möjligt och till och med 2019-12-31, med möjlighet till förlängning.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena Wehlin, 018-611 36 34
Specialansvarig Ö-cellslab Andrew Friberg, 072-141 11 75
Facklig kontaktperson, Naturvetarna, Izabela Jönsson, 018-611 41 00 eller 018-611 00 00 (vxl)

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare