Lediga tjänster

Tillbaka

Specialistläkartjänst vid sektionen för Klinisk neurofysiologi

Referensnr AS16/2019
Sista ansökan 2019-01-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På klinisk neurofysiologi utförs undersökningar och analyser av funktionen i våra nerver, muskler, ryggmärg och hjärna.

Med olika metoder för att mäta svaga elektriska signaler i vår muskulatur och vårt nervsystem kan man bestämma om funktionen är normal eller inte. Resultaten från våra undersökningar används för att ställa rätt diagnos och/eller för att följa ett förlopp under exempelvis behandling.

Ditt uppdrag


Tjänsten innebär tjänstgöring vid centrallaboratoriet på Akademiska sjukhuset i huvudsak men också vid våra satellitlaboratorier i Falun, Västerås, Gävle, Karlstad och Eskilstuna i form av schemalagda konsultdagar. Konsultdagar kan också förläggas vid andra sjukhus inom och utom regionen.
Jourtjänstgöring i form av beredskap B i hemmet och tolkning av pågående EEG monitoreringar ingår enligt särskilt schema.
Som specialistläkare deltar man i klinikens metodutveckling samt bedriver egen forskning/utvecklingsarbete. Vidare ingår undervisning på grundutbildningsnivå. Genomförd disputation är meriterande.

Dina kvalifikationer


Specialistkompetens i klinisk neurofysiologi är ett krav.
Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende om kriterier uppfylls för specialist/biträdande överläkare/överläkarkompetens

Vi erbjuder


En specialistläkartjänst med 100% tjänstgöringstid vid enheten för klinisk neurofysiologi. Enheten hör till verksamhetsområdet klinisk neurofysiologi, neurokirurgi, neurologi Akademiska sjukhuset.

Tillträde sker efter överenskommelse.

Vill du veta mer?


Sektionschef Johan Widenfalk, 018-611 34 29, epost: johan.widenfalk@akademiska.se
ST-läkare Hanna Hübinette, 018-617 08 05
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare