Lediga tjänster

Tillbaka

Specialistläkare till psykiatri konsultation Habiliteringen

Referensnr AS11/2019
Sista ansökan 2019-02-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för Affektiva sjukdomar svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i Uppsala län, över 18 år i både sluten och öppenvård. Det är en verksamhet med hög kvalité av handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder samt uppföljning och utvärdering.

Ditt uppdrag


Att vara med och utveckla konsultationspsykiatri även kallat liasonpsykiatri, i ett team bestående av personal från både psykiatrin och habiliteringen. Tillsammans ansvarar teamet för sjukvård- och andra stödjande insatser för de patienter som utöver habiliteringens insatser även har behov av specialistpsykiatrisk vård. För att patienterna ska få sitt samlade vårdbehov på ett och samma ställe kommer du att ha din fysiska arbetsplats i Habiliteringens lokaler intill Kungsgärdets vårdcentral vilket stärker samverkan mellan yrkesgrupperna och förenklar vårdkontakterna för patienterna. Personalgruppen består av specialistläkare, specialistsjuksköterska, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter samt medicinska sekreterare. Organisatoriskt tillhör du som konsultläkare sektion Affektiva sjukdomar inom verksamhetsområde Psykiatri i Uppsala. Något som utmärker uppdraget som konsultläkare är att det omfattar både psykos- och affektiva sjukdomar, vilket erbjuder möjligheter att utveckla kompetens inom många olika områden. Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling. Du får möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Dina kvalifikationer


Du är läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett psykiatriskt intresse. För att lyckas bör du vara en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande samt att ta tillvara på medarbetarnas idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan det här vara rätt utmaning för dig.
Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende om kriterier uppfylls för specialist/biträdande överläkare/överläkarkompetens

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid men deltid kan också diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vill du veta mer?


Sektionschef Maria Holstad Högberg, 018-611 22 11
Sektionsadministratör Maria Dahl Blomberg 018- 611 52 47
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan eller läs mer på www.akademiska.se/arbeta. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare