Lediga tjänster

Tillbaka

Avdelningschef till sektionen för reumatologi

Referensnr AS09/2019
Sista ansökan 2019-01-24
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för reumatologi är en del av verksamhetsområde Specialmedicin, hud och reumatologi vid Akademiska sjukhuset. Sektionen ansvarar för utredning, vård och behandling av patienter med misstänkt eller konstaterad inflammatorisk reumatisk led- eller systemsjukdom. Vi består av öppenvårdsmottagning, reumatologmottagning, dagvårdsavdelning för hud och reumatologi samt slutenvårdavdelning 30 B1 med 7 vårdplatser. Våren 2019 flyttar verksamhetsområdets slutenvård och reumatologens öppenvård till sjukhuset nybyggda byggnad, ing 100. I och med flytten kommer öppenvården att samlokaliseras med ett annat verksamhetsområde vilket medför att delvis nya arbetssätt kommer att behövas och där ett visionärt ledarskap behövs.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är du ytterst ansvarig för bl a enhetens personal, arbetsmiljö, vårdproduktion, ekonomi och kompetensförsörjning. Du är direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ha ett nära samarbete med sektionschefen. Tillsammans leder, fördelar, utvecklar och följer ni upp verksamheten. Du kommer att fungera både som strategisk och operativ resurs samt ingå verksamhetsområdets ledningsgrupp. I rollen som avdelningschef ger du medarbetarna tillgång till direkt och indirekt ledning samt genomför medarbetar- och lönesamtal med personalen.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom yrket, vi ser gärna att du också har längre erfarenhet av chefsuppdrag. Erfarenhet av den typ av sjukvård som sektionen bedriver är meriterande. Uppdraget kräver att du har drivkraft, entusiasm och initiativförmåga. För att lyckas behöver du vara en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du har också lätt för att inspirera till utveckling och förändring. Flytten till nya lokaler, samlokalisering och nödvändigheten att införa nya arbetssätt kommer att ställa stora krav på just de egenskaperna. Ditt ledarskap är tydligt. Du har god kunskap om pedagogisk utveckling och om hur förutsättningar för detta kan skapas. Som ledare och chef har du förmåga att ta tillvara på dina medarbetares idéer och att visa uppskattning. Vid tillsättning kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens


Vi söker en mål- och resultatinriktad ledare som drivs av ett stort engagemang med vilja att ständigt förbättra verksamheten. Du kan fatta beslut och att agera utifrån dem på ett naturligt sätt. Som ledare har du förmåga att motivera och förse andra med befogenheter som gör att de effektivt kan nå våra gemensamma mål. När mål förändras har du lätt att ändra inriktning. Du har även förmåga att visa omdöme i situationer med begränsad information, under svåra omständigheter och tidspress. Som ledare fungerar du som referenspunkt för andra och du har fallenhet att skapa delaktighet och engagemang. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor där du ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Samtidigt ser du helheter, tar hänsyn till det större perspektivet där du förstår din roll, ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut samt har förmåga att balansera olika intressen. Du skapar och underhåller aktivt goda relationer med verksamhetens olika parter och med samlokaliserade parter som enheten kommer att dela lokaler med efter flytten till ingång 100.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession och ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år. Tillsvidareanställningen och förordnandet är båda på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 190124.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Maria Lidén 018 - 611 4338, maria.liden@akademiska.se

Facklig företrädare Vårdförbundet Resvan Kiani 018–6112489, rezvan.kiani.dehkordi@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan inklusive betyg och övriga handlingar via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare