Lediga tjänster

Tillbaka

Läkare som vill öppna nya dörrar för framtidens cancervård

Referensnr AS08/2019
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Akademiska sjukhuset är en av de bästa i Sverige på högspecialiserad cancervård. Med patienten i fokus står vi nu inför ett historiskt steg i vår utveckling – snart slår vi upp dörrarna till vårt nybyggda hus 100/101. Nya ljusa lokaler, erfarna kollegor, det senaste inom avancerad medicinteknik, och framtidens forskning runt hörnet. Ja, här finns alla förutsättningar för framtidens cancervård. Nu saknar vi den sista pusselbiten – den är du!

När vi nu öppnar vårt nya hus får du vara med och vidareutveckla våra arbetssätt från start. 

Utvecklas och utveckla oss


Som läkare inom verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar är du organiserad i någon av våra fem kliniska sektioner som alla arbetar med högspecialiserad vård. Beroende på vad du är specialiserad inom, blir du del av ett team inom en av våra sektioner.

Vi jobbar i tätt samarbete med Uppsala universitet och har en hög forskningsaktivitet och vår sjätte sektion är en dedikerad klinisk forsknings- och utvecklingsenhet. För dig innebär det här att du både kommer kunna delta i forskning och vidareutbilda dig inom ditt område. Du får, med andra ord, både utvecklas och utveckla oss.

Vem är du?


Du är specialistläkare inom hematologi, onkologi eller strålbehandling och är intresserad av forskning och utveckling. Du kan också ha påbörjat, men ännu inte avlagt, specialistexamen. Du möter en arbetsplats där det ställs höga krav på patientsäkerhet och god medicinsk omvårdnad –och där vi står inför en spännande utveckling. Det innebär att du, som läkare, behöver vara kunnig, trygg i dig själv, ha förmågan att se dina kollegors behov och visa vägen framåt, samtidigt som du motiverar, engagerar och stöttar dina medarbetare längs vägen.

Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende om kriterier uppfylls för specialist/biträdande överläkare/överläkarkompetens. För överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst.

Om oss


Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.?

Vill du veta mer?


Tf. Verksamhetschef Peter Asplund, peter.j.asplund@akademiska.se 018-611 52 28

Peter Nygren, professor/överläkare Sektionen Onkologi
Staffan Welin, SC Sektionen Onkologisk endokrinologi
Henrik Lindman, öl Sektionen Onkologi
Honar Cherif, SC Sektionen Hematologi
Zahra Taheri-Kahdkoda, SC/Öl Sektionen Strålbehandlingen
(Ovanstående kontaktpersoner nås via växel 018-611 00 00)

Facklig kontaktperson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Ansök här


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV och samtliga handlingar som styrker din yrkeskompetens. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare