Lediga tjänster

Tillbaka

Specialistläkare/överläkare/biträdande överläkare till Klinisk patologi

Referensnr AS04/2019
Sista ansökan 2019-02-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi arbetar linjebaserat och erbjuder nu en stimulerande position som specialist inom klinisk patologi med fokus på cytologi till sektionen för Klinisk patologi, Akademiska laboratoriet. Du kommer att ingå i ett team av patologer, som samarbetar och delar på de förekommande uppgifterna inom linjen, som för närvarande är under stor utveckling. Uppgifterna kan komma att kombineras med arbete inom annan linje, i första hand gastro, gyn- eller uropatologi.

Ditt uppdrag


Förekommande diagnostik och utveckling inom klinisk patologi med huvudfokus på cytologi. Arbetsuppgifterna inkluderar även utvecklingsarbete, medverkan vid kliniska ronder samt handledning av ST-läkare. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter medverkan i pågående forskningsprojekt samt medverkan i undervisning på olika nivåer, även innefattande grundutbildningar.

Dina kvalifikationer


Legitimerad läkare med specialistkompetens inom Klinisk patologi, där stor erfarenhet inom cytologi, alternativt en stark drivkraft att lära sig cytologi, är helt avgörande för arbetet. Akademiska examina är meriterande. Arbetet ställer stora krav på interaktion med andra medarbetare på Klinisk patologi, samt med medarbetare inom andra discipliner inom ramen för det multidisciplinära arbetet, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet bedöms vara värdefulla personliga egenskaper för arbetsuppgiften.
Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende om kriterier uppfylls för specialist/biträdande överläkare/överläkarkompetens.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer?


Sektionschef Helena Olofsson, tel. 018-611 38 39
Överläkare/MLA cytologi Nelson Fuentes Martinez 018-611 67 38
Facklig kontaktperson Caroline Hesselager, tel 018-611 38 48

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänligen bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven som t ex specialistbevis m.m.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare