Lediga tjänster

Tillbaka

ST-tjänst i klinisk neurofysiologi

Referensnr AS02/2019
Sista ansökan 2019-01-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På klinisk neurofysiologi utförs undersökningar och analyser av funktionen i våra nerver, muskler, ryggmärg och hjärna.
Med olika metoder för att mäta svaga elektriska signaler i vår muskulatur och vårt nervsystem kan man bestämma om funktionen är normal eller inte.Resultaten från våra undersökningar används för att ställa rätt diagnos och/eller för att följa ett förlopp under exempelvis behandling.

Ditt uppdrag


Som ST-läkare kommer du att arbeta med olika undersökningsmetoder för att utreda och diagnosticera bl. a neuromuskulära sjukdomar och epilepsi.  Arbetsuppgifterna kommer initialt att bestå av tolkning och bedömning av främst neurografier och EEG under handledning av erfarna kollegor. Arbetet innebär mestadels kontorsjobb, men i takt med att du lär dig metoderna genomför du patientmottagning med neurografi, EMG och ultraljud mm.
Med närhet till universitetet finns möjlighet för dig att delta i forskning och utveckling inom neurofysiologisk diagnostik. Arbetstid dagtid vardagar.
Profilområden för enheten är bl. a. diagnostik av neuromuskulära sjukdomar, diagnostik av svår epilepsi inklusive preoperativa epilepsiutredningar, intraoperativ monitorering mm.

Dina kvalifikationer


Vi söker främst läkare med nyligen avslutad AT-tjänstgöring. Vi ser gärna att du tar egna initiativ, är driven och har lätt att samarbeta med kollegor och andra yrkeskategorier. Tydligt intresse för neuro-området och forskning/utveckling är viktigt. Genomförd disputation inom relevant område är meriterande.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning (med inledande 6månaders provanställning) på heltid som ST-läkare i Klinisk Neurofysiologi vid Neurofysiologi-mottagningen, Akademiska sjukhuset. Enheten tillhör verksamhetsområdet Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi, neurologi.
Tillträde enligt överenskommelse, men gärna 1 april 2019.


Vill du veta mer?


Sektionschef Johan Widenfalk, 018-611 34 29,  johan.widenfalk@akademiska.se
ST-läkare Hanna Hübinette, 018-617 08 05
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare