Lediga tjänster

Tillbaka

Två specialistläkare till öppenvården inom barn- och ungdomspsykiatrin

Referensnr AS01/2019
Sista ansökan 2019-01-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en av flera sektioner i verksamhetsområdet psykiatri som är en mångfacetterad verksamhet. Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår en mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera yrkesgrupper. Sektionen Barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0–18 år i Uppsala län med öppenvårdsmottagningar för närvarande i Uppsala och Enköping. Vår slutenvårdsavdelning, akutmottagningen och ätstörningsmottagningen är belägna på Akademiska sjukhuset i psykiatrins hus. Som läkare inom BUP kommer du att ingå i sektionens läkargrupp med goda möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling, kollegialt stöd och subspecialisering inom olika områden av barn- och ungdomspsykiatri.

Ditt uppdrag


I dina arbetsuppgifter ingår att genomföra psykiatrisk diagnostik samt bedömnings- och behandlingsarbete i team med bland annat psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter och skötare. I arbetet ingår även undervisning och handledning av studenter och ST-läkare.
Vi söker nu läkare till vår Affektiva mottagning, vår Neuropsykiatriska enhet, till vår ätstörningsenhet (deltid) samt till vårt könsdysforiteam (deltid).

Dina kvalifikationer


Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri alternativt psykiatri eller barnneurologi. Forsknings- och undervisningserfarenhet är önskvärt men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, goda ledaregenskaper samt god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Jour- och beredskapsarbete ingår. Tillträde enligt överenskommelse. Innan eventuell anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregister att göras.

Vill du veta mer?


Kontaktpersoner:
Anna Servin Cervin, sektionschef, 018-611 89 77
Marcus Westin, bitr. sektionschef tfn 076-856 52 15
Facklig kontaktperson UAL, Sharmeen Kim, 073-868 26 76.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker din kompetens. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare