Lediga tjänster

Tillbaka

Specialistläkare Akut- och konsultpsykiatri

Referensnr AS1245/2018
Sista ansökan 2019-01-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Sektionen Akut- och konsultpsykiatri. Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri och som vill vara en del av ett kompetent och glatt team!  

Vår verksamhet


Sektion Akut- och konsultpsykiatri ansvarar för akut- och konsultverksamheten mot övriga sjukhuset. Till Akutmottagningen är en psykiatrisk akutvårdsavdelning och ett mobilt team kopplat. Sektionen har även en mottagning för hjärnstimulering och psykiatrisk klinisk prövning där en veteranmottagning ingår. Akutmottagningen för vuxenpsykiatri har jourverksamhet dygnet runt.  Vid Akutmottagningen för vuxenpsykiatri och Psykiatriska akutvårdsavdelningen (PAVA) finns redan tre specialistläkare. På grund av deltidsuppdrag och föräldraledighet utlyser vi nu ett vikariat på 60% tjänstgöring till och med 2019-12-31 med möjlighet till förlängning.    

Ditt uppdrag


Ordinarie arbetsuppgifter för specialistläkare i en psykiatrisk akutverksamhet, så som kvalitativa bedömningar, handledning av studenter och underläkare. Under vikariatet kommer du mestadels ansvara för vår konsultverksamhet mot övriga sjukhuset. För mera detaljer vänligen kontakta sektionschef.  

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Arbete inom akutpsykiatrisk verksamhet och undervisningserfarenhet är meriterande. Du behöver ha goda ledaregenskaper samt god samarbets- och kommunikationsförmåga då vi arbetar i team tillsammans med andra yrkesgrupper. Flexibilitet och stresstålighet ser vi som självklara egenskaper för att kunna arbeta i en akutverksamhet. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Goda kunskaper i svenska, tal och skrift, (lägst nivå C1). 

Vid tillsättning kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet och att du har ett professionellt förhållningssätt i ditt arbete. I och med att Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus är vetenskapligt förhållningssätt ett krav.  

Vi erbjuder


Vi erbjuder visstidsanställning på 60%, tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Tillsvidareanställning upp till heltid kan erbjudas på annan sektion inom verksamhetsområde psykiatri. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vill du veta mer?


Sektionschef Sofia Christopoulou 018-611 21 88, sofia.christopoulou@akademiska.se  

Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden så vänta inte med att skicka din ansökan.   

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare