Lediga tjänster

Tillbaka

Avdelningschef till Akutsjukvård och internmedicin 30E

Referensnr AS1409/2018
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Avdelning 30E är en internmedicinsk avdelning som vårdar patienter med dominans av hjärt- och kärlsjukdomar såsom hjärtsvikt, aortasjukdomar, högt blodtryck samt venös proppbildning. Alla rum på avdelningen har sluss-system, varav 9 är enkelrum med möjlighet att våra patienter med isolerings behov. Intaget till avdelningen sker från akutmottagningen, centralintensiven (CIVA), akutsjukvårdens internmediärvårdsavdelning (AIMA), akutsjukvårdens diagnosavdelning (ADA samt från infektionsmottagningen. På avdelningen finns utrustning och kompetens för telemetri (trådlös EKG-övervakning) och vi bedriver även en sjuksköterskebemannad hjärtsviktsmottagning. Den 21 januari 2019 öppnar vi även fem dagvårdsplatser för patienter med hjärtsvikt. Ett samarbete med kardiologikliniken.

Ditt uppdrag


Uppdraget som avdelningschef innebär ett nära samarbete med verksamhetschefen och den medicinskt ledningsansvarige läkare samt övriga avdelningschefer inom verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin. Du kommer att ha ansvar för personal, arbetsmiljö- och patientsäkerhet samt ett ekonomiskt ansvar för avdelningen. Ditt uppdrag kommer till stor del att bestå av att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten. Vi värderar en god samarbetsförmåga med samtliga personalkategorier. Din lokala ledningsgrupp består av två gruppchefer, en medicinskt ledningsansvarig läkare och en utbildningssjuksköterska.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är önskvärt om du har aktuell erfarenhet från den somatiska slutenvården. Erfarenhet från medicinavdelning är meriterande. Som person är du handlingskraftig, lyhörd och empatiskt. Du har förmåga att inspirera till förändring och utveckling. För att lyckas bör du ha lätt att samarbeta och skapa delaktighet och engagemang för både kollegor och patienter. Du är också tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Anette Skoglund nås på telefon 018-611 11 64.
HR-partner, Linnea Lindroth nås telefon 018- 617 09 87.
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänligen bifoga legitimation samt alla handlingar som styrker kompetenskrav.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare