Lediga tjänster

Tillbaka

Specialistläkare psykiatri Affektiva sjukdomar

Referensnr AS1408/2018
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Psykiatri vid Akademiska sjukhuset är organiserad i fem subspecialiserade sektioner där sektionen affektiva sjukdomar ingår. Sektion affektiva sjukdomar ansvarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i Uppsala län, över 18 år i både sluten och öppenvård. Avdelning 3A består av 11 vårdplatser och är inriktad mot patienter med personlighetssyndrom. Avdelning 3B består av 12 platser och är inriktad mot patienter med ätstörningar. Affektiv mottagning 2 och 3 ansvarar för specialiserad psykiatrisk öppenvård till personer i Uppsala län, över 25 år.

Vi finns i moderna lokaler på Akademiska sjukhusets kärnområde med kort gångavstånd till Uppsala Resecentrum. På enheterna arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer och kuratorer i team kring patienterna. Forskning och undervisning är integrerade delar av vår verksamhet liksom ett evidensbaserat arbetssätt. Det är en modern verksamhet med hög kvalité av handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder samt uppföljning och utvärdering. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet med tillgång till egen FoUU-grupp inom sektionen. Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan.

Som specialistläkare inom affektiva sjukdomar kommer du att arbeta med specialiserad psykiatrisk heldygnsvård och öppenvård. Med närhet till universitetet öppnas möjligheter för dig att delta i forskning och utveckling. Du får möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som har ett starkt intresse för affektiva sjukdomar. Arbetsuppgifterna består av psykiatriska bedömningar i heldygnsvård och öppenvård. Handledning och undervisning ingår i uppdraget. Efter bedömning av erfarenhet och lämplighet kan ett medicinskt ledningsansvar ingå i arbetsuppgifterna. Jour och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med annan specialistkollega.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Intresse för undervisning och forskning är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. Vi arbetar i tvärprofessionella team. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsterna men omfattning och förläggning kan diskuteras. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vill du veta mer?


Sektionschef Maria Holstad Högberg, 018-611 22 11
Sektionsadministratör Maria Dahl Blomberg 018- 611 52 47
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare