Lediga tjänster

Tillbaka

Underläkare sektionen för onkologisk endokrinologi

Referensnr AS1405/2018
Sista ansökan 2019-01-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Sektionen för onkologisk endokrinologi, verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.

Vår verksamhet


Sektionen för onkologisk endokrinologi är en del av verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar vid Akademiska sjukhuset.

Vår enhet tar hand om endokrina tumörer från alla organ i kroppen samt en del ärftliga tumörsyndrom såsom MEN 1, MEN 2, VHL och SDH. Vi ser patienter från främst Uppsalaregionen men tar också emot en stor mängd patienter från samtliga andra universitetssjukhus. Sektionen är också en internationellt framstående klinik när det gäller utredning och behandling av endokrina tumörer. Cirka 25 procent av våra patienter kommer från utlandet för ”second opinion”, utredningar och terapier. Vi erbjuder alla patienter diagnostik med specifika tumörmarkörer, DT eller helkropps MRT samt positronemissionstomografi (PET) med unika tracers. Behandlingen som erbjuds är allt ifrån kirurgi och medicinsk behandling till tumörriktad strålbehandling (PRRT). Skötseln av patienterna sker i ett multidisciplinärt team i samarbete med patologi, nuklearmedicin, kirurgi, klinisk kemi samt radiologi. Möjligheterna till forskning är mycket stora.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som har läkarexamen och som har ett brett intresse inom vårt område. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har läkarexamen och som har ett brett intresse inom vårt område. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tre tidsbegränsade anställningar på heltid under 6 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Sektionschef Staffan Welin, 018 – 611 02 16

Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening Niclas Abrahamsson 018-611 00 00 vxl

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare