Lediga tjänster

Tillbaka

Kurator med intresse för ryggmärgsskaderehabilitering

Referensnr AS1403/2018
Sista ansökan 2019-01-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vårt verksamhetsområde, Rehabilitering och smärtcentrum, är under stark utveckling med över 400 medarbetare och har flera unika verksamhetsgrenar. Vid den rehabiliteringsmedicinska sektionen rehabiliteras personer som i yrkesverksam ålder drabbats av förvärvad hjärnskada, ryggmärgsskada och neurologiska sjukdomar som MS och Parkinsons sjukdom. Vår ryggmärsskadeenhet bedriver primär och sekundär rehabilitering efter ryggmärgsskada.
Våra rehabiliteringsinsatser är inriktade så att våra patienter ska få en optimal självständighet i vardagen och möjliggöra återgång till lämplig boendeform och förvärvsarbete med eller utan stöd. Verksamheten grundas i teambaserade insatser och i nära samarbete med fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterska, psykolog, sjuksköterska och läkare.

Ditt uppdrag


Arbetet innebär tjänstgöring inom området rehabilitering och neurologi, i huvudsak inom ryggmärgsskaderehabilitering. Inom ryggmärgsskaderehabilitering följer kuratorn patienten från intensivvården och under hela rehabiliteringsprocessen. Kuratorn arbetar med psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete samt att stödja patienten under rehabiliteringsprocessen med individuella samtal och med dialogen med externa kontakter, framförallt med myndigheter. Arbetet kan även innebära arbete med andra diagnosgrupper inom området/närliggande avdelningar.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad socionom och vill arbeta i en högspecialiserad verksamhet. Vi söker dig som vill vara med att tillsammans med teamet och patienten bidra till bästa möjliga rehabilitering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Erfarenhet av ryggmärgsskador, hjärnskador och krisstöd är meriterande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Inom verksamhetsområde Rehabilitering och Smärtcentrum på Akademiska sjukhuset arbetar ca 30 kuratorer. Du tillgång till egen handledning i grupp. Kunskapsutveckling sker bland annat via professionsmöten, där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet, liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten och seminarier.

Du får fri tillgång till träning på Friskhuset, där vi samlat allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram. Där finns även ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa samt tillgång till fysioterapeut/sjukgymnast, kostrådgivning samt konditions- och styrketest. Vi har dessutom tillgång till en ergonom och till massage.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ingrid Blankenau 018 611 24 12
Facklig representant från akademikerförbundet SSR, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare