Lediga tjänster

Tillbaka

Kurator till Hörsel- och balansmottagningen

Referensnr AS1385/2018
Sista ansökan 2019-01-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Öron-, näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Teamet för hörselimplantat finns som en del av Hörsel- och balansmottagningen och arbetar med alla typer av hörselimplantat, såsom hjärnstamsimplantat, cochleaimplantat samt mellanöreimplantat. Patienterna kommer på remiss från såväl öppen- som slutenvård, främst från Uppsala län men även från övriga landet.

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta som en del av ett tvärprofessionellt team, Teamet för hörselimplantat, där personer med hörselskada och hörselimplantat står i centrum. I teamet ingår logoped, hörselpedagog, audionom, koordinator, ingenjör, kurator, läkare och kirurg.

Som kurator kommer du att leda socialt- och rehabiliteringsarbete på individ- och familjenivå tillsammans med övriga i teamet. Fokus ligger på psykosocial utredning och bedömning inför operation samt på det efterföljande rehabilitering-/ habiliteringsarbetet. Du jobbar med psykosocialt stöd både till barn, vuxna och närstående. Du jobbar ofta självständigt med patienten, men ibland även sida vid sida med teamets hörselpedagog eller logoped. Patienten följer en tydlig vårdkedja där du är en viktig del. En betydande del av arbetet innebär samverkan inom sjukvården samt med andra aktörer, så som kommunen, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

Patienten har ett livslångt behov av sitt implantat och vi följer därför våra patienter under många år. Vid sidan av detta kan du även komma att behövas vid vår vårdavdelning för öron-näsa-halspatienter som drabbats av cancer i huvud-halsområdet. Där behövs ibland stödjande samtal i svåra situationer. Dessa insatser sker vid behov och varierar över året. Vi erbjuder dig även tillgång till handledning.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad socionom. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som i team. Som person är du flexibel samt ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du är även strukturerad med ett problemlösande förhållningssätt. Det är meriterande om du har kunskaper kring nätverksarbete, samverkan med andra myndigheter,  arbete med döva och hörselskadade personer. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överrenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Åsa Sahlberg, Hörsel- och balanssektionen, 018–611 53 11, asa.sahlberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare