Lediga tjänster

Tillbaka

Psykolog till Rehabiliteringsmedicinska avdelningen 85C1

Referensnr AS1370/2018
Sista ansökan 2019-01-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet har två huvudinriktningar: rehabiliteringsmedicin och smärta. Inom sektionen för rehabiliteringsmedicin sker arbetet både på inneliggande avdelning såväl som på öppenvårdsmottagning.
Den rehabiliteringsmedicinska avdelningen tar emot patienter i vuxen ålder som drabbats av skador på det centrala nervsystemet genom sjukdom eller trauma. Till de vanligaste diagnoserna hör förvärvad hjärnskada (till följd av stroke eller trauma) och ryggmärgsskada. Arbetet sker i multidisciplinära team och därmed i nära samarbete med läkare, sköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator.
Inom verksamhetsområdet finns en grupp om sammanlagt ca 20 psykologer. Psykologerna bedriver ett aktivt utvecklingsarbete och verksamhetsområdet har en tydlig forskningsinriktning.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en psykolog som kan ta över arbetet på avdelningen då vår nuvarande psykolog går i pension. I din roll kommer du att möta våra patienter och deras familjer i ett tidigt skede där du behöver bedöma och bemöta de psykologiska reaktioner som uppstår, främst gällande kognition och emotion. Detta sker via samtal och neuropsykologiska undersökningar och ligger till grund för att kunna ge stöd, insikt och kognitiv träning under tiden som patienten vårdas på avdelningen.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har kunskaper inom neuropsykologi och rehabiliteringsmedicin. För att lyckas i denna roll behöver du trivas med att arbeta i slutenvård, att ha många olika former av patientkontakter, samt att arbeta i huvudsak självgående och självständigt samtidigt som du också kan arbeta i team. Inledningsvis kommer du att gå dubbelt med vår nuvarande psykolog, som har stor expertkunskap efter mångårig erfarenhet, så att du får möjlighet att växa in i rollen. Intresse för utvecklingsarbete och forskning värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Jonas Engman 018-617 03 91 e-post: jonas.engman@akademiska.se
Facklig kontaktperson Psykologförbundet nås via växeln 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare