Lediga tjänster

Tillbaka

IT-personal för Windows 10 migrering i Region Uppsala

Referensnr AS1341/2018
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Region Uppsala

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet/Bakgrund


Region Uppsala avser under våren 2019 byta operativsystem på samtliga cirka 16 000 användardatorer från dagens Windows 7 till Windows 10. Detta görs då supporten och leveransen av säkerhetspatchar till Windows 7 upphör vid årsskiftet 2019/2020. För detta behöver vi under utrullningsskedet mars-juni 2019 anställa timanställda som stöd till vår ordinarie IT-personal. Inom Region Uppsala berörs Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping, Folktandvården, Nära vård och hälsa, Kollektivtrafik, Kultur i länet, Fastighet och service, Regionkontoret och Resurscentrum.

Du kommer i detta arbete att få jobba på Regionens samtliga förvaltningar med en av våra IT-samordnare som din arbetsledare. Arbetet kommer att ske främst dagar, men även kvällar samt helger i upp till 40 arbetstimmar per vecka. En stor del av migreringen till Windows 10 är automatiserad så en stor del av extrapersonalens arbete blir att ge extrahjälp efter installation så att användarna kommer igång igen. Du kommer även att få arbeta med nyinstallation av OS, programinstallationer, felsökning och korrigering.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har ett intresse för problemlösning i kombination med arbetet i en teknisk miljö. Du är även bekväm med att prata med kunder och tekniker på deras kunskapsnivå. Du som söker har erfarenhet i en teknisk arbetsmiljö (IT-avdelning, Helpdesk, IT-gymnasie eller motsvarande) Du har grundläggande förståelse i Windows, OS-installation, PC-hårdvara, Nätverk, brandvägg, skrivare och servrar. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Meriterande är B-körkort.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en timanställning. Omfattning upp till heltid. Arbetstiderna är dag, kväll och helger. Anställningen är tre till 8 månader, huvuddelen är mellan mars-juni 2019. Tillträde 2019-03-13. Resor i länet kan förekomma.

Vi erbjuder dessutom möjlighet att träffa och samverka med många av Regionens anställda IT-personal på samtliga förvaltningar inom Region Uppsala. Du kommer även att få utbildning inom:

  • Vårt distributionsverktyg Sysman och SCCM.
  • Active Directory (AD) struktur och vad som får och skall göras där.
  • Våra utskriftssystem Cirrato och Uniflow.
  • Skydd mot skadlig kod.
  • Tips på felsökningsmetodik.
  • Vanligaste felen och hur man åtgärdar dessa.
  • Vårt löneredovisningssystem.


Vill du veta mer?


Projektledare Windows 10 Göran Blomdahl, 018-61 708 59 eller goran.blomdahl@akademiska.se

Fackliga representanter


Vision Tomas Mäkinen, 018-611 00 00 (söks via vxl)
Sveriges Ingenjörer Leif Sandberg, 018-611 60 65

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi vill ha din ansökan senast 2019-01-31.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare